’11 plekkentour’ door Friesland om de zorg te redden

Bezorgde Friezen halen handtekeningen op voor ‘Red de Zorg’ , Op woensdag 29 oktober gaan o.a. Friese zorgmedewerkers handtekeningen ophalen voor de petitie ‘Red de Zorg’. Met een knipoog naar de Tocht der Tochten, worden 11 instellingen (in 4 plaatsen) bezocht die getroffen worden door de nieuwe Wet Langdurige Zorg die mogelijk al op 1 januari 2015  in gaat. Op deze 11 plekken wordt mensen gevraagd de petitie te tekenen en hun steun uit te spreken voor de actie. Zorgmedewerker Janny Couperus: “Het is nu kantje boord voor de zorg. Over een paar weken al moeten gemeenten de zorg zelf gaan organiseren en als het aan het kabinet ligt ook nog eens met korting op het budget. Dit kan echt niet, veel mensen dreigen hierdoor tussen de wal en het schip te raken, en daarom hopen we nog veel handtekeningen te kunnen verzamelen.”

Bezuinigingen kabinet onverantwoord Den Haag wil fors gaan bezuinigen op de zorg aan ouderen, gehandicapten en mensen met psychische problemen. Dagbesteding en begeleiding van mensen met een handicap wordt in 2015 een taak van de gemeenten. Daardoor verliezen tienduizenden mensen hun recht op zorg en is het niet zeker dat ze straks die zorg nog krijgen. De regering bezuinigt mogelijk 100.000 banen in de zorg weg. Ouderen en gehandicapten moeten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Om die reden gaan de verzorgingshuizen dicht. Familie en vrienden moeten meer dan nu de zorg en het huishouden gaan overnemen. Tegelijkertijd wordt de zorg thuis afgebroken. Dat is vragen om ongelukken. Thuiszorg helpt ouderen juist om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Campagne ‘Red de Zorg’ De FNV maakt zich grote zorgen over de bezuinigingsplannen van dit kabinet en is een campagne gestart om de zorg te redden. Abvakabo FNV probeert zo veel mogelijk druk te zetten zodat de bezuinigingen op de zorg worden bijgesteld. Dat doet de vakbond door acties op te zetten; lokaal in gemeenten en landelijk. Door het hele land worden er regionale actiecomités ‘Red de zorg’ opgericht om druk op de gemeenten op te voeren en op 8 november gaan we de handtekeningen aanbieden in Den Haag aan leden van de Eerste Kamer om  de Wet Langdurige Zorg tegen te houden. Wilt u ook (digitaal) tekenen? Kijk dan op fnvvoorzorg.nl Ook uit Friesland vertrekken zorgmedewerkers en mensen die ongerust zijn over de zorg met de bus naar Den Haag op 8 november. Andere geïnteresseerden kunnen ook met deze (gratis) bus… Busvervoer wordt geregeld vanuit Leeuwarden en Heerenveen.

Kijk voor meer informatie op fnvvoorzorg.nl

Wat: Handtekeningen ophalen voor petitie ‘Red de Zorg’

Wanneer: woensdag 29 oktober, 10:00 uur tot 18:45 uur

Waar: Franeker, Leeuwarden, Drachten en Heerenveen

1e locatie: Saxenoord (Tellens) (Woonzorggroep) Prinses Beatrixstraat 1, 8801 DA Franeker 0517 396 641

2e locatie: Botniahuis Botniasteeg 5 8801 KJ  Franeker 0517 – 432 000

10:15 uur – 10:45 uur

 

10:45 uur – 11:15 uur

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!