26 April: Bloemketerp-loop Franeker

In het kader van de Nationale Sportweken organiseren de AV Spartacus en SV Friesland de Bloemketerploop in Franeker.Om 10.00 uur gaan de jeugdlopen van start, om 11.00 uur de loop voor de senioren over 5-10-en 16 km. Deze starts vinden plaats in de Professor Lorestraat 400 meter vanaf de atletiekbaan Bloemketerp. Hier staat de start/finishboog en tenten voor de jury en eindverzorging.

DJ Chris uit St.-Anna verzorgt het geluid bij start en finish. Jan Kooistra zal de startschoten lossen. Hij is een erkend starter van de atletiekunie.De jeugd loopt een parkoers naar en over het Noorderbolwerk, de senioren volgen het parkoers wat door Ype Bosma is bedacht en uitgezet. Een mooie afwisselende route met daarin de slachtetille een mooie test voor de Mar-athon Sneek . Een pittige klim maar prachtig om hem te overbruggen.

Onderweg is er voor de 16 km twee keer verzorging en voor de 10 km één post met drinken. De route is aangegeven met kalkpijlen en bordjes. En de 5 km punten staan aangegeven. Het White Angels Verkeersteam zorgt voor een veilige oversteek bij de rotonde Motel. Het Gemeentebestuur van Franekeradiel gaf toestemming om deze loop te organiseren.

De inschrijving is in de kantine en garage van het sportcomplex van de atletiekbaan, voor de jeugd om 9.00 uur en de senioren om 9.30 uur. Er is kleed- en douchegelegenheid en demogelijkheid om beurs etc. af te geven bij de inschrijving. In de kantine staat de koffie klaar.

De organisatie rekent op 150 deelnemers aan de start, deze loop telt mee voor het SV Friesland loopcircuit 2014 Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kunnen volbrengen. Zie www.hardlopendnederland.nl

error: Bericht Beveiligd!