Kunst winnaars “de Bjirmen” zijn bekend

Franeker – Vanaf het voorjaar 2012 laten de NUON windmolens in Oosterbierum een bijzondere blik zien in het landschap. NUON start in maart tezamen met Bubble Projects een kunstproject. Kunstenaars krijgen de gelegenheid om hun werken te presenteren op de windmolens. Daarmee zijn zij de eerste kunstenaars ter wereld (!) die een deel van hun collectie op windmolens tentoonstellen. Kunstenaars konden zich tot 8 januari aanmelden. NUON stelt in 2 windparken 3 molens ter beschikking voor het exposeren van de kunstwerken. De windparken die zijn uitgekozen is een windpark in Almere en ons eigen kleine windpark “de Bjirmen” in Oosterbierum.  Een jury onder leiding van Alexander Pechtold, waar ook burgemeester Fred Veenstra in zat, heeft een selectie gemaakt uit de ingezonden kunstwerken. De kunstwerken zullen een periode van 2 maanden hangen en dan ‘ververst’ worden met nieuwe kunstwerken. De kunstwerken hangen tot en met oktober 2012.

Winnaars Kunst op Windmolens bekend! De jury heeft uit meer dan 60 ingezonden concepten een selectie gemaakt van 24 kunstenaars. Er is gelet op: originaliteit, toepassing van het thema, eigenheid en de werking van het kunstwerk in het landschap. De ideeën waren origineel en verrassend, het was daarom moeilijk een keuze te maken. Onder winnaars ook de veelbelovende Friese kunstenaar Rienk van Houten! De volledige lijst met namen is te vinden op www.kunstopwindmolen.nl

De jury bestond uit: Alexander Pechtold (fractievoorzitter D66 en ex-veilingmeester) Andrea van Pol (presentatrice Kunstuur) Huib Morelisse (CEO Nuon) Fred Veenstra (Burgemeester Franekeradeel) Anne de Vries (directeur Bubble Projects)

Op maandag 5 maart aanstaande om 11.00 uur is de officiële onthulling van de kunstwerken. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit uiteraard gemeld op onze website.

error: Bericht Beveiligd!