Nieuw in Franeker: 2 juni Zachtebal PC

Franeker- In de kaatsstad Franeker wordt dit jaar een nieuwe kaatspartij op de kaatskalender gezet. Parturen kunnen zich vanaf 19 april opgeven in een vrije formatie, dit kan op www.zachtebalpc.nl hou hiervoor de site in de gaten! De opgave loopt tot 25 mei en bied plaats voor maximaal 50 parturen (vol=vol).  Al enige jaren zijn de wedstrijden met de zachte bal erg in trek bij de huidige kaatsgeneratie. Kijk naar het Lanenkaatsen in Harlingen, horeca straatkaatsen Leeuwarden en sinds twee jaar de wedstrijd in Berlikum.

Vroeger kende Franeker het voorstraat kaatsen, deze partij is helaas helemaal verdwenen van het straatbeeld. De stad met een rijk kaatsverleden, de stad waar jaarlijks tienduizend mensen genieten van de PC mist eigenlijk nog een groot kaatsevenement. Remco Prins, James Geurtin, Theun v/d Molen, Sjoerd Otto Burggraaff, Gerrit Tuinstra, Bertus Molenaar, Tiemen Talhout, Klaas-Bindert Malda, zijn er in geslaagd om dit jaar te starten met de Zachtebal PC.

De taken werden na de zomer van 2011 verdeeld en veel vrije tijd werd besteed aan het organiseren van dit evenement. In de Bogt fen Guné werd de hoofdsponsor gevonden en het Sjûkelân zal ook voor de Zachtebal PC het kaatsdecor zijn. De medewerking van alle vrijwilligers sponsoren, de gemeente en kaatsvereniging Jan Bogtstra hebben dit evenement snel tot stand gebracht. Dit alles heeft er toe geleid dat zij qua locatie, sponsoring en materiaal klaar zijn voor zaterdag 2 juni. Tevens is het comité er in geslaagd een website te lanceren www.zachtebalpc.nl. Alles over dit kaatsevenement is ook te volgen via Twitter (@zachtebalpc). Alles wijst er op dat deze “bijzondere kaatspartij” een groot succes gaat worden.

tekst: Chris Alkema

error: Bericht Beveiligd!