Mollema Music World: Blues, samba en rock ‘n roll

Franeker – Fryske Cash tijdens AD 2011 was een enorm succes en daarom is er ook dit jaar muziek op de donderdagavond na de modeshow. Vanaf 21.00 uur is er een Blues festival met twee geweldige bluesbands. Als eerste speelt Bluessense een band met hart en passie voor de Blues. Hun repertoire bestaat uit nummers van Cuby, Clapton, BB King, Howlin Wolf en vele andere bekende namen.

Afsluiter is Blue Zero met o.a. Piet Kok en Piet Timans die ook speelden met bekende artiesten zoals Blues Connection, Eelco Gelling, Jan Akkerman en Barrelhouse.  Speciaal voor deze avond is de bekende saxofonist Willem Pen (Bekend van TotalLossBand en Big band Leeuwarden) als extra solist toegevoegd aan de band.

Vrijdag 21 september is er straatfestival en tijdens koopavond is er een speciale dansvoorstelling voor het podium op de hoek Raadhuisplein / Voorstraat.

Het zaterdag middag programma is dit jaar zeer gevarieerd. Psycho Rockband Filter begint de middag met eigen nummers en covers. Free Floating is op het laatste moment toegevoegd en is de nieuwe formatie rond bekende Franeker drummer Thomas Schiphof. Zij spelen een set met Soul en Funk repertoire.  Souldada speelt wereldmuziek met Friese teksten en zal zeker een zomers sfeertje oproepen.  Beenjes van de vloer met afsluiter BR Double You en hun aanstekelijke akoestische Rock ’n Roll muziek. Tussendoor verzorgt Percussiegroep Zeeslag enkele knallende optreden met hun mix van Braziliaanse Samba, Afrikaans en Japans slagwerk.

error: Bericht Beveiligd!