Canadese bevrijders naar Franeker!

Dinsdag 5 mei zullen de Canadese bevrijders Franeker aandoen. De veteranen worden tussen 09.30 – 09.45 uur in Franeker verwacht en zullen een uur stoppen op de Breedeplaats – Voorstraat. 70 jaar geleden zijn we bevrijd door deze mannen, wij hopen op een warm welkom voor de bevrijders door alle Franekers! Uiteraard kunt u daarna op uw gemak alle voertuigen bekijken.

Lustrum

Speciaal voor het lustrum 70 jaar bevrijding halen we voor, waarschijnlijk, de laatste maal onze Canadese bevrijders naar Nederland. Zo’n 20 veteranen die destijds Friesland hebben bevrijd worden met hun familie naar Nederland gevlogen en rijden onder andere mee op de Bevrijdingsroutes.

Bijzondere routes
Op 5 mei worden er vier bijzondere routes verreden. Een van de routes is route Noord.  Op deze route zullen de Canadese bevrijders en hun familie  in legervoertuigen door de provincie rijden en twee plaatsen aandoen: Franeker en Dokkum.  De veteranen worden op 5 mei tussen 9:30 en 9:45 In Franeker verwacht en zullen een uur stoppen rond de Breedeplaats – Voorstraat.

30 auto’s op route Noord
Er rijden op route Noord  een kleine 30 auto’s mee, 12 motoren en een aantal grote voortuigen. U bent van harte welkom om onze bevrijders op 5 mei om 9:30  feestelijk te onthalen en de voertuigen te bekijken.

Meer informatie over de routes en 70 jaar bevrijding vindt u op:    www.befrijdingsfestivalfryslan.nl

bevrijding

error: Bericht Beveiligd!