De puntjes op de i..

Eind november zwaaien de deuren van de Koornbeurs weer open om de leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 van alle basisscholen van Franekeradeel te trakteren op weer een mooie voorstelling. Dit jaar wordt het stuk ‘na regen komt zonneschijn’ opgevoerd. Op vrijdagavond 28 november is er een extra voorstelling voor iedereen die ook wil genieten van dit hilarische sprookje. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Koornbeurs.

De mannen van de bouw hebben het decor voor het 65e Sinterklaassprookje zo goed als klaar. Nog even de puntjes op de i zetten en dan is het decor helemaal klaar. Het is een afwisselend decor. Het sprookje ‘Na regen komt zonneschijn’ speelt zich voornamelijk af op een camping, vlakbij een bos. De mannen konden zich in ieder goed uitleven tijdens het ontwerpen en in elkaar bouwen van het mooie decor.

Ook het bestuur heeft de puntjes op de i gezet voor wat betreft de collecte. De indelingen van de straten en het zoeken van collectanten is weer gelukt, de bussen zijn al weer kant en klaar voor de collecte. Het maken van een jeugdvoorstelling en het opvoeren in een echt theater kost veel geld. Dit geld wordt bijeengebracht door bijdragen van verschillende Franeker ondernemers, subsidies en niet te vergeten de bijdragen van de scholen zelf. Helaas is dit niet voldoende om alle kosten te dekken, daarom is er weer de jaarlijkse collecte ten behoeve van het Sinterklaassprookje. De collecte zal dit jaar plaatsvinden van 15 tot en met 20 november, met uitzondering van zondag 16 november. We hopen van harte op financiële ondersteuning van de inwoners van Franeker, want met uw gift blijft het mogelijk het Sinterklaassprookje jaarlijks op de planken te brengen.

 

error: Bericht Beveiligd!