De Skûle Welzijn zoekt vrijwilligers

In Franeker (De Skûle Welzijn), Harlingen (Maritieme Academie) en St. Annaparochie (Ons Huis) zijn sinds 2008 inburgeringscursussen van start gegaan voor allochtone mannen en vrouwen, die zich willen voorbereiden op het inburgeringsexamen. Ze willen graag goed Nederlands leren spreken en in contact komen met de Nederlandse samenleving. Op dit moment worden er voor De Skûle Welzijn enthousiaste vrijwilligers gezocht die deze mannen en vrouwen willen begeleiden als taalcoach (min 23 jaar). Het gaat om het helpen met het leren van de Nederlandse taal bij cursisten thuis. Dit houdt in dat de vrijwilliger 1 a 2 x per week (dag en tijdstip in overleg) een uur bij de cursist thuis aanwezig is en begeleiding geeft met Nederlands spreken, lezen en bij het huiswerk maken.  De vrijwilliger kan omgaan met andere culturen en gewoontes, is sociaal- en taalvaardig, heeft een positieve inzet, is geduldig, flexibel.

Vrijwilligers worden begeleid door Stavoor. (landelijke opleidings- en adviesorganisatie).  Deze vacature is niet geschikt als stage.

De vrijwilliger is tijdens zijn/haar vrijwillige werkzaamheden WA verzekerd. Reiskosten worden vergoed (€ 0,19 ct p.k. of OV).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

 

Zorgboerderij Donia State Spannum zoekt vervoersvrijwilligers 

Zorgboerderij Donia State Wester in Spannum is op zoek naar rustige geschikte vrijwilligers voor het vervoeren van clienten.Zij zoeken vrijwilligers die in de ochtend of in de middag enkele clienten van huis willen halen en/of naar de Zorgboerderij willen brengen.

De clienten wonen in Harlingen, Franeker, Sneek en Leeuwarden.Er zijn auto’s en een busje beschikbaar. Gemaakte kilometers met eigen vervoer naar de zorgboerderij worden uiteraard vergoed.

Werktijden zijn: 8:00 – 9:00 uur en/of 15:30 – 16:30 uur. Het gaat om alle dagen in de week.

De vrijwilliger is in bezit van een rijbewijs en hij/zij heeft affiniteit met mensen met een beperking. (min. 30 jaar).De vrijwilliger wordt gevraagd naar een VOG, (kosten worden vergoed).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

error: Bericht Beveiligd!