Dosko/Acta wint weer

Afgelopen weekend nam Dosko/Acta de vierde plaats voor de Franeker in haar bezit. Tegen Far Ut uit Sneek moest men aantreden om dit te bereiken, met een 3-2 winst nam Dosko/Acta de 4e plaats in bezit met uitzicht op meer.

Dosko/Acta startte wisselvallig, veel onduidelijkheden in de passing brachten veel verwarring in het spel en Dosko/Acta kon het Far Ut niet moeilijk genoeg maken. Als er al een voorsprong behaald werd, werd deze gelijk weer verspeeld. Het spel ging gelijk op en het einde van de set moest een winnaar opleveren. Teleurstellend ging deze set naar Far Ut met 28-26. Gelukkig verwerkte Dosko/Acta deze teleurstelling en gelukkig ging het daarna stukken beter, met 25-12 en 25-19 gingen de daaropvolgende sets naar de Franekers. Met verzorgd spel, de passing werd beter en de midaanval van Joost kwam goed uit de verf. Helaas liet Dosko/Acta de volle winst in de vierde set liggen. Het spel werd weer onverzorgd en de aanvallers konden het de verdediging van Far Ut niet moeilijk maken. Far Ut ging er dus met 25-22 met de set vandoor en alweer moest een vijfde set de beslissing geven. Dosko startte met een goede serve en nam al snel een 6-2 voorsprong en gaf dit niet meer uit handen. Aan het einde van de set blokkeerde Joost een drietal ballen af van de aanvallers van Far Ut en dit droeg zeker bij aan de setwinst/wedstrijdwinst en het moraal.

Aankomende donderdag staat de topper tegen Sneek heren 2 in Franeker om 20:00 op het programma. Het ambitieuze Sneek wil graag kampioen worden en het is aan de Franekers de taak om het Sneek zo moeilijk mogelijk te maken. Wellicht kan Dosko/Acta zorgen voor een stunt en bij winst omhoog kijken op de ranglijst