‘Eenhoorn Klassiek’ vanaf september nieuw op Radio Eenhoorn

Met ingang van september 2014 heeft Radio Eenhoorn een nieuw klassiek muziekprogramma. Iedere zondagavond van 21:00 tot 22:00 presenteert Rob van Gulik een uurtje ‘Eenhoorn Klassiek’.Van Gulik wil er een rustig en onderhoudend uurtje van maken met, zoals dat heet, toegankelijke en oorstrelende klassieke muziek. Hij tekent er zelf bij aan dat “klassiek” wat hem betreft niet beperkt blijft tot Mozart, Strauss en Bach. Ook in muziek van na 1950 of 1960  zijn klassiekers te vinden die misschien nog wel eeuwen meekunnen. Muzikale genialiteit is naar van Gulik’s mening van alle tijden en houdt niet op bij een bepaalde eeuwwisseling.

Eenhoorn Klassiek is het debuut van Van Gulik op Radio Eenhoorn. In het verleden heeft hij al een tijdje soortgelijke programma’s gemaakt voor onder andere de lokale radiozender in zijn geboortestreek Het Gooi en voor een zieken-/bejaardenomroep.

Oproep aan amateurmusici: laat jezelf horen!

Rob van Gulik wil in Eenhoorn Klassiek regelmatig ruimte geven aan amateurmusici uit de regio Noordwest-Friesland om zich aan de luisteraars te presenteren. Instrumentaal of vocaal, solisten, duo’s, kleine of grotere ensembles, brassbands, fanfares – alles is mogelijk, zolang het klassiek repertoire betreft en de uitvoering (meer dan) verdienstelijk is.

Musici (of hun docenten…) die van deze gelegenheid gebruik willen maken kunnen zich aanmelden met een mailtje naar info@radioeenhoorn.nl. Van Gulik ontvangt dan het liefst ook een demo’tje in mp3-formaat zodat hij een eerste indruk kan krijgen. Als die eerste indruk hem bevalt neemt hij contact op om live te komen luisteren en verder af te stemmen of en hoe de muzikale prestaties in zijn programma ingepast kunnen worden.

Radio Eenhoorn is te ontvangen op 107.5 in de ether, op de kabel in Menameradiel op 96.1 en in het Bildt en Franekeradeel op 104.1

error: Bericht Beveiligd!