Eigen onderneming dankzij eigen gereedschap

In het noordwesten van Kameroen werken drie organisaties samen om door middel van technisch onderwijs de hoge werkloosheid onder jongeren tegen te gaan. De organisaties CETIC, BIMEHC en VENGO MBE BDE bieden in Babungo gezamenlijk een duurzaam opleidingstraject aan voor jonge technici. De leerlingen volgen er eerst theorieonderwijs en daarna volgt het praktijkonderwijs. Als ze de opleiding hebben afgerond worden ze geholpen bij het opzetten van een eigen onderneming. Dat is mogelijk dankzij hun eigen set gereedschap, die ze meekrijgen zodra ze klaar zijn met de opleiding.

Het gereedschap is afkomstig van GERED GEREEDSCHAP, een landelijke vrijwilligersorganisatie. Jaarlijks verzamelt GERED GEREEDSCHAP duizenden stuks gebruikt gereedschap (zagen,beitels etc.) en naaimachines. In 34 werkplaatsen wordt dit gereedschap opgeknapt en verpakt voor verscheping naar derdewereldlanden. (zie ook www.geredgereedschap.nl)

De werkplaats Franeker heeft altijd behoefte aan gebruikt gereedschap. Als u gereedschap wilt doneren, dan kunt u het op de navolgende adressen inleveren:

De Wereldwinkel, Lanen 41 Harlingen

De Wereldwinkel, Voorstreek 10 Leeuwarden.

Praxis, de Centrale 33 Leeuwarden

Praxis, Avondsterweg 2 a Leeuwarden

Werkplaats Franeker, Godsakker 42 (maandag t/m donderdag)

De Skule Welzijn (Franeker), Godsakker 35

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Piet Pels –0517 232154

error: Bericht Beveiligd!