Esben Poelstra wint City of Talent Cup in Groningen

Gisteren waren de judoka’s van Sportschool Poelstra aanwezig op de City of Talent Cup in Groningen.  Er werd weer zeer fraai gejudood. De eerste die op de mat kwam was Esben Poelstra bij de jongens -12 jaar – 36 kg. Hij begon met een fraaie overwinning met ippon voor beenworp.  Daarna won hij na een spannende strijd op beslissing van Redmer Duiker.  In zijn 3e poule wedstrijd won hij met fraai judo met waza-ari. In de finale poule kwam hij tegen Mees Klunder yuko voor, kreeg vervolgens een waza-ari tegen en won met ippon voor houdgreep.  Ook zijn volgende partij won hij met houdgreep en daarmee was de eerste prijs in deze klasse voor hem.

Moreno Felida was ook sterk op dreef bij de jongens – 15 jaar -60 kg. De eerste partij won hij met straf. Daarna won hij met een prachtige worp waar hij waza-ari voor kreeg en won vervolgens met houdgreep.  De derde partij werd met yuko gewonnen van Sylvan Bulthuis. In de finale poule verloor hij zijn 1e op straf.  Daarna won hij met ippon voor verwurging  en was hij op punten de beste in deze klasse.

Bij de meisjes -15 jaar -44 kg won Lisenka Bomas haar 1e partij met ippon voor houdgreep.  In haar laatste partij versloeg ze met een prachtige worp Rixt Geertsma de winnares in deze klasse. Doordat ze haar tussenliggende partijen verloor eindigde ze op de 4e plaats. Goed gedaan,  ze ook weer op de weg terug na blessures.

In deze klasse maakte Kevin Swiers zijn rentree op de judo mat na een jaar blessure leed. Heel succesvol was hij niet.  Meer we zijn blij dat hij weer terug is.  Op de foto staat Kevin 2e van rechts.

In de klasse – 48 kg kwam Manon Poelsma niet door de poule. Ze won 1 partij en verloor er 2. Giel Dol had ook zijn dag niet bij de jongens -15 jaar – 50 kg.  Hij won 1 partij.  Rienk Veenstra kwam helaas ook niet door de poule bij de jongens -15 jaar -46 kg. Stond wel goed te judoën.  Tot 55 kg kwam ook Mathijs Pietersma niet door de poule. Was voor hem de 1e keer dat hij in deze klasse uit kwam.
Mark Verstraten wist nog een partij zeer fraai te winnen,  maar viel wel met buiten het podium. Dit was bij de jongens -10 jaar.

error: Bericht Beveiligd!