Feestelijke afsluiting Het Friese Merenproject in Franeker

20 september Open Dag in Franeker: Het Friese Merenproject zit erop! Vijftien jaar lang heeft de provincie samen met gemeenten en ondernemers veel werk verzet om de watersport in Fryslân aantrekkelijker te maken. Om dat te vieren wordt het project op zaterdag 19 en zondag 20 september feestelijk afgesloten. Zaterdagavond is vanaf 20.30 uur de officiële afsluiting van het project in de Prinsentuin in Leeuwarden. Op zondag is er op zeven plaatsen in Fryslân, waaronder in Franeker, een Open Dag. Tussen 11.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom om mee te gaan op het ‘Rondje Franicker’ of om zelf de jets onder te binden voor een flyboardavontuur. Alle activiteiten zijn gratis. 

Zaterdag 19 september: Feestelijke afsluiting

Zaterdagavond 19 september vindt de officiële afsluiting van Het Friese Merenproject plaats in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanaf 20.30 uur is er muziek en theater aangevuld met prachtige beelden van het project. De avond eindigt op een centraal punt waar de deur van Het Friese Merenproject symbolisch dichtgaat. Iedereen is welkom.

Zondag 20 september: Open Dag Franeker

In Franeker is inmiddels gestart met de werkzaamheden voor Franeker Waddenpoort. Wie nieuwsgierig is naar de werkzaamheden stapt zondag 20 september in de praam voor een ‘rondje Franicker’. Tijdens de tocht vertellen Franeker stadsgidsen u over het verleden, heden en de toekomst van de stad. Opstappen kan aan de Turfkade en opgave is noodzakelijk via www.agrarischedagenfraneker.nl. Ook op de wal is genoeg vertier voor iedereen. Wie durft mag na een demonstratie flyboarden zelf de jets onderbinden om te ervaren hoe het is om op water door de lucht te vliegen. Aan de kade ligt het IFKS Skûtsje de Jonge Jasper uit Franeker. Voor kinderen is er de mogelijkheid om op een supboard de grachten van Franeker te ontdekken.

De Open Dag in Franeker maakt onderdeel uit van de Agrarische Dagen, die dit jaar als thema ‘Voortvarend AD’ hebben meegekregen. Alle activiteiten zijn gratis.

Waddenpoorten Franeker, Dokkum en Harlingen

Naast Franeker zijn ook Dokkum en Harlingen benoemd tot Waddenpoort. Ook in deze twee steden is hard gewerkt om de stad aantrekkelijker te maken voor de watersporter. Op 20 september presenteren Harlingen, Dokkum en Franeker zich bij de opstapplaats van de praam aan de Turfkade. U vindt hier ook meer informatie over Het Friese Merenproject.

Het werk gaat door

Sinds 2000 heeft provincie Fryslân samen met ondernemers, Friese gemeenten, Wetterskip Fryslân, Recreatieschap De Marrekrite en branche- en natuurorganisaties flink geïnvesteerd in de Friese watersport. Hoewel Het Friese Merenproject stopt, zijn nog niet alle projecten afgerond. Zo gaat het werk door in Franeker, Joure, Harlingen en Stavoren. Ook langs de Turfroute gebeurt nog veel om deze populaire vaarroute beter toegankelijk te maken voor watersporters. Zo blijft de provincie ervoor zorgen dat inwoners en toeristen zoveel mogelijk kunnen genieten van al het moois dat Fryslân te bieden heeft.

Het complete programma van 19 en 20 september is te vinden op www.friesemeren.nl

waddenpoort

error: Bericht Beveiligd!