Ferron Poelstra wint opstaptoernooi in Leeuwarden

In de Rengershal in Leeuwarden werd weer het JRC toernooi gehouden.  Voor de beginnende judoka’s was er het opstap toernooi.  Voor de andere judoka’s het reguliere toernooi. Tijdens het opstap toernooi wisten er 4 Judoka’s van Sportschool Poelstra / Judo Witmarsum de eerste prijs te winnen.

In de klasse -22 kg bij de 7 jarige gele banden stond Ferron Poelstra goed te judoën.  Zijn eerste partij won hij met waza-ari. De 2e werd gewonnen met ippon voor houdgreep,  nadat hij eerst een waza-ari had gescoord. De derde partij werd op beslissing gewonnen.  Beide judoka’s scoorden een waza-ari. De eerste prijs voor Ferron!

Bij de witte banden -22 kg ging Olaf vd Heide zeer goed.  Ook hij wist al zijn tegenstanders te verslaan een de 1e prijs mee naar Witmarsum te nemen. Zijn oudere broer,  Duncan pakte het zilver bij de jongens -12 jaar -40 kg door 4 partijen te winnen.

In de klasse -10 jaar -40 kg won Amara Buwalda haar eerste partij met ippon voor houdgreep.  De 2e partij met ippon voor prachtige heupworp en ook de derde won ze met heupworp: Kampioen uit Bolsward.

De 4e gouden medaille ging naar Mark Verstraten. Hij won zijn eerste partij met ippon en de 2e met yuko. Hij verloor daarna wel met wazari,  maar doordat hij met ippon de laatste partij won, pakte hij op punten de eerste prijs.

Bij de 8 en 9 jarigen won Moniek Verstraten haar 1e partij met waza-ari van Meimoena Jalloh en haar 2e partij met ippon. De laatste ging helaas verloren.  Hierdoor eindigde ze als 2e. Prima prestatie.  Meimoena wist ook een partij te winnen met ippon. Ze scoorde 2x waza-ari en pakte zo het brons. Micha Fennema maakte zijn debuut op een toernooi. Hij won de 1e op beslissing. De volgende 2 partijen gingen helaas verloren,  maar zijn laatste partij werd gewonnen met yuko waardoor hij het brons pakte.
Ook Silke de Vries maakte haar debuut en ging steeds beter judoën.  Ze kreeg ook een fraaie beker en stond ook op plek 3. Mark Zijlstra eindigde ook op plek 3. Er was ook nog brons voor Mees vd Kooi.