Franeker biljartkampioenschap 4e klasse 2014

Na een aantal spannende voorrondes hebben uiteindelijk zes finalisten zich geplaatst voor de finale 4e klas die afgelopen weekend in Cafe la Dolce Vita werden gespeeld. De zes finalisten waren: Harke Wolbers, Hans Hansma, Yke Rodenhuis, Jarno Rodenburg, Jan de Vries en Jan Bok.

Hans Hansma mag terugkijken op een zeer geslaagd weekend, hoewel hij eigenlijk een vijfde klasser is heeft hij zich zeer goed staande gehouden en daarmee een prachtige vierde plaats toegeëigend. Harke die een aantal weken geleden nog kampioen 6e klas werd, is gepromoveerd naar de 4eklas en heeft een heel goed toernooi gespeeld. Hij wist alle partijen te winnen en mocht de finale spelen tegen de altijd bescheiden Jan de Vries.

Yke had een zeer stabiel finale weekend en met een gemiddelde van 1,58 en werd terecht derde.

Jarno was vorig jaar nog tot kampioen gehuldigd maar het kwam er dit weekend helaas niet uit. Hoewel het talent er zeker is en hij een mooi spel kan laten zien. De enige match die hij dit weekend won was tegen Jan Bok. Jan Bok heeft voor het eerst in zijn carrière alle wedstrijden verloren in de 4e klas finale en daarmee een teleurstellende finale gespeeld ,maar hij heeft er zeker niet minder gezellig om gehad.Jan wist net als Harke al zijn wedstrijden te winnen.

Het werd een zeer bloedstollende finale tussen Jan en Harke .Harke stond in no time 20 punten voor op Jan.Jan had een zeer goed toernooi gespeeld en wist zijn concentratie te bewaren en kon terugkomen in de wedstrijd.Harke was hiervan onder de indruk en kon de partij niet meer naar zijn hand zetten en de

winnaar werd Jan de Vries.

Hij wist een ieder tevens te verassen met ook een hoogste serie van 15 en mocht de fles Beerenburg mee naar huis nemen.

Einduitslag :

Jan de Vries 1.

Harke Wolbers2

Yke Rodenhuis 3

Hans Hansma4

Jarno Rodenburg5

Jan Bok 6

Al met al een heel gezellig en goed verzorgd toernooi in cafe la Dolce Vita. Op 13 en 14 december zullen de finales derde klas worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafe de Notaris. De Franeker biljartkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Bouwbedrijf Haarsma en De Bruin en DLC Sneldistributie

Info over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

4deklas

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!