Franekeradeel stijgt in waardering MKB

Franekeradeel is gestegen in de waardering door het MKB. Dat blijkt uit het in 2015 en 2016 gehouden onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Franeker stijgt van de 26e naar de 14e plek. “Een mooi resultaat” volgens wethouder Caroline de Pee. Deskundigheid, toegankelijkheid en snelheid van betalen zijn enkele punten die ondernemers waarderen. Verbetering is onder andere nog mogelijk in begrip voor ondernemers en communicatie.

Streven naar goed ondernemersklimaat

“Als gemeente streven we naar een goed ondernemersklimaat voor bedrijven. Om dit te toetsen hanteren we de MKB-meter. Franekeradeel wil in 2017 in de top 13 staan. Dat hebben we afgesproken in het coalitieakkoord 2014-2018. We liggen nu mooi op koers. We halen ook veel nuttige informatie uit onze werkbezoeken aan bedrijven”, aldus De Pee.

Nog een tandje bij

Volgend jaar wil de gemeente nog een extra tandje bijzetten voor haar ondernemers. Onder andere op het gebied van communicatie en klantgerichtheid. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld na het verlenen van vergunningen klanten na gaan bellen. Dat geeft meer inzicht in het bieden van een goede dienstverlening.

Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

Elke twee jaar vragen Lexnova en MKB-Nederland aan ondernemers welke gemeente het meest ondernemersvriendelijk is. Op basis hiervan wordt de ranglijst opgesteld van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

error: Bericht Beveiligd!