Gastheer/vrouw Flinter en organiseren activiteiten Tille

GGZ Friesland is dé instelling op het gebied van geestelijke gezondheid in Friesland. De GGZ biedt een volledig en gevarieerd aanbod aan mensen met (ernstige) psychische problemen en psychiatrische stoornissen. GGZ zoekt vrijwilligers in de rol van gastheer/vrouw voor een gesloten kliniek. (De Flinter).

Hier verblijven dertig patiënten in de leeftijd van 18 tot 70 jaar.

Er is een koffiehoek met stamtafel in een zonnig atrium. Praatje maken, koffie/thee bedienen, op verzoek een spelletje doen, gewoon “er zijn” en gezelligheid bieden.

Aanwezigheid vrijwilliger: volgens eigen mogelijke inzet, bijv.: middagen (15.00 tot 17.00 uur) avond ( 19.00 tot 20.30 uur) maar alles is bespreekbaar.

Vrijwilligers werken altijd in de directe nabijheid van personeel, (er is een bodyguard aanwezig). Mensen zijn op voorhand niet agressief maar de GGZ neemt liever geen risico met haar vrijwilligers. Daarnaast zoekt De GGZ vrijwilligers om als extra ingezet te worden tijdens de organisatie van wekelijkse activiteiten in het ontspanningsgebouw de Tille. De vrijwilliger werkt samen met een betaalde kracht (woonbegeleider). Het gaat om het organiseren van nieuwe en uitdagende activiteiten voor de doelgroep jongeren die op dit terrein verblijven. Koffie/thee bedienen en gezelligheid creëren.

Eventuele werktijden: In afstemming, behoefte aan avond en weekend periodes. Reiskosten worden vergoed (op basis van OV)

De vrijwilliger is vriendelijk, kan goed zijn/haar persoonlijke grenzen aan geven, is netjes en verzorgt, betrouwbaar in aanwezigheid, ook afspraak i.v.m. privacy gevoeligheid bij herkenning van patiënten die er opgenomen zijn. Deze vacature’s zijn niet geschikt als stage. (Minimale leeftijd vrijw: 25 jaar) Begeleiding is aanwezig, er zijn (vrijblijvende) scholingsmomenten. Tijdens de vrijwillige werkzaamheden zijn vrijwilligers WA verzekerd.

Vrijwilligers worden gevraagd naar een VOG. (kosten hiervan worden vergoed).

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl.

Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

error: Bericht Beveiligd!