Gehavend Dosko/Acta onderuit.

Afgelopen zaterdag traden de Franekers aan tegen Zeus uit Sneek. De 4-0 thuiszege beloofde een eenvoudig overwinning, echter Dosko/Acta trad met niet gebruikelijke samenstelling binnen de lijnen. Joep de Jager kwam het team versterken en moest de midpositie innemen vanwege de afwezigheid van Joost en ziekte van Phillipus en deed dit verdienstelijk.

Daarnaast waren er nog een aantal spelers niet volledig inzetbaar vanwege blessures, waardoor coach Ludwig Seerden over maar een wissel kon beschikken.

In een matig duel verloren de Franekers deze wedstrijd met 3-2.

Vanaf het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd en aan beide zijden was het getoonde spel niet geweldig. Aan het einde van de set was Dosko/Acta de gelukkige en wist na een aantal niet verzilverde setpoint het laatste punt te veroveren.

De tweede set liet Dosko/Acta volledig schieten en ging onderuit met maar liefst 25-13, door de slordige passing verloor het team het vertrouwen en wist niet meer te scoren.

De daaropvolgende sets liet een vergelijkbaar spelbeeld zien. De inbreng van Hans Wassenaar bracht wat meer aanvalskracht binnen de lijnen, maar ook hij kon niet voorkomen dat team veel beter ging spelen. Dosko/Acta won nog wel de derde set met 24-26 en had ook in de vierde set voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar dit lukte niet. Zeus pakte de vierde set met 28-26 en de vijfde moest een winnaar brengen. Het initiatief lag volledig bij de Franekers, maar zij wisten aan het einde van de set niet meer te scoren en verloren ook deze set en daarmee de wedstrijd. As. Donderdag om 20:00 speelt Dosko/Acta weer thuis tegen het laag geklasseerd Bolsward.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!