Geslaagd motorspektakel in Franeker *foto’s*

Zondag kwam voor de tweede keer de klassieke race- en sportmotoren. Stichting Rijdendmotorsportmuseum (RMM) naar Franeker met de Historische Demo Races. Bijna honderd leden, veelal oud coureurs, namen hier aan deel. Rond 10 uur kwam de karavaan aan in Franeker, waarop kort daarop de eerste testrondjes werden gereden op het afgesloten terrein. Na het eten opende burgemeester Eduard van Zuijlen op passende wijze het spektakel. Na een warm welkom in mooi zonnig Franeker, nam de burgemeester plaats op de zijspan, om vervolgens een paar rondjes, de zogenaamde zwaairondjes te rijden.

In Franeker streden negen verschillende klassen om de prijzen, vertegenwoordigd waren de 50cc, 125cc, 125cc oud, 250cc, 350cc, 500cc, Rigid Webb, Zijspan klasse, Racing sportklasse en de Kreidler Cuppers. Ook de 50cc oud klasse, klassieke bromfietsen, stonden aan de de start!.

Het rennerskwartier was vrij toegankelijk voor het publiek om de machines te bekijken en eventuele vragen te stellen die dan door de renners graag werden beantwoord

error: Bericht Beveiligd!