GJIZ viert eerste lustrum met Social Simmer Seminar

Sociale mediabureau GJIZ, vierde dinsdag 21 juni haar eerste lustrum met een Social Simmer Seminar in Theater de Koornbeurs. Vier sprekers wisten het publiek een avond lang te boeien met de laatste online ontwikkelingen.

Een puberende dochter, die op Hyves wou, was ooit de aanleiding voor Gea Iedema, oprichtster van GJIZ, om zelf online te gaan. Iedema opende het seminar met een terugblik op het ontstaan van GJIZ. Ook kreeg het publiek een kijkje in de populariteit van de sociale media platforms. Ondanks dat jongeren steeds meer gebruik maken van Instagram en Snapchat, is Facebook nog steeds het meest gebruikte platform. ‘Als je weet waar je doelgroep zit, weet je welke sociale media kanalen je in kunt zetten’, aldus de onderneemster.

Met Dennis Kruithof van Masters in Telecom ging Iedema in dialoog over de veiligheid van zakelijke documenten op je smartphone. Jarno Duursma, trendwatcher en sociale media expert, gaf zijn visie op het zakelijk gebruik van WhatsApp en gaf de ondernemers in de zaal handige tips. Duursma liet weten geen voorstander van vergaderen te zijn. ‘Maak een zakelijke WhatsApp groep aan. Iedereen appt zijn ideeën en iedereen komt aan het woord.’ Dit laatste is iets wat bij vergaderingen nog weleens een probleem kan zijn.

Hoe snel onze wereld verandert, werd nog maar eens extra duidelijk in een filmpje over de introductie van de mobiele telefoon. Wat vooral opviel, was de weerstand ertegen. Veel mensen zagen het nut er niet van in overal bereikbaar te zijn. Nienke Schaap van Inukzoek liet zien hoe organisaties soms worstelen met deze weerstand en wat je er zelf aan kunt doen. ‘De oplossing bevindt zich altijd buiten je comfortzone’, stelde Schaap.

De sprekers waren het erover eens dat offline contact essentieel blijft. Duursma: ‘Wanneer ik in een hotel incheck, vind ik het ook fijn, dat iemand mij welkom heet’. Voor Iedema was het een bewuste keuze haar lustrum te vieren in de vorm van een seminar. Ze liet weten te geloven in de kracht van een gebalanceerd samenspel tussen on- en offline communicatie. ‘Het versterkt elkaar’, benadrukte de organisator.

Sinds 1 april is GJIZ verhuisd naar het bedrijfsverzamelgebouw De Metro in Franeker. Iedema geeft sociale media trainingen, support en advies. Daarnaast maakt ze ruimte in haar agenda om gastlessen te geven op scholen. ‘Het is fantastisch om met kinderen te mogen werken. Ze hebben een hele open blik, dat is heel inspirerend’. Voor het seminar konden ondernemers een gift doneren aan Stichting Present, waarvan de eigenaresse van GJIZ voorzitter is.

Foto’s Jolanda Breidenbach

Gea Iedema en Nienke Schaap Gea Iedema GJIZ GJIZ dialoog MastersInTelecom Jarno Duursma en Gea Iedema GJIZ Social Simmer Seminar GJIZ Franeker

error: Bericht Beveiligd!