Gratis fruit voor kinderen bij AH Franeker

Sinds enkele dagen gaat er op Facebook een foto viraal van een baby in een boodschappenkar. Op de foto eet het kind gratis fruit dat wordt aangeboden door een supermarkt in de Amerikaanse staat Ohio. Ook in Nederland krijgt het bericht veel positieve aandacht. Het wordt gezien als een goed voorbeeld om gezond eetgedrag bij kinderen aan te moedigen. De foto ontging ook Gert en Mirjam Kuipers van Albert Heijn Franeker niet en zij besloten direct in actie te komen. Vanaf nu is er bij AH Franeker gratis fruit verkrijgbaar voor kinderen tot 12 jaar.

Dat het bericht zo populair is op social media, is niet heel verwonderlijk. De aandacht voor gezonde voeding neemt de laatste jaren flink toe en uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen te weinig fruit eten.

Mirjam Kuipers van Albert Heijn in Franeker licht toe waarom zij nu als één van de eerste supermarkten in Noord-Nederland ook gratis fruit aanbieden: “We willen graag bijdragen aan gezond eetgedrag onder kinderen. Toen we de foto zagen, hoefden dan ook niet lang na te denken. We proberen boodschappen doen zo leuk mogelijk te maken, en daar past dit perfect bij. Een bijkomend voordeel is dat de kinderen wat afleiding hebben en dit kan erg prettig zijn voor de ouders.”.

Bij de afdeling groente en fruit, direct bij binnenkomst van de supermarkt, staat nu een mand met fruit voor kinderen tot 12 jaar. Ieder kind heeft recht op een gratis stuk fruit naar keuze.

fruit

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!