Groei Steunpunten Vluchtelingen in Franeker en Harlingen

De Skûle Welzijn voert in Franekeradeel en Harlingen de begeleiding van asielmigranten, het zogenaamde vluchtelingenwerk uit. ‘Vluchtelingenwerk’ is echter ook de (beschermde) eigen naam van de landelijke uitvoeringsorganisatie. Voor de herkenbaarheid van zowel de doelgroep als bredere bevolking is daarom gekozen voor de naamgeving Steunpunt Vluchtelingen.

Gemeenten hebben een jaarlijkse huisvestings-taakstelling voor asielmigranten, mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en in Nederland mogen blijven.

Door het groeiend aantal vluchtelingen zullen naar verwachting in 2015 het aantal te huisvesten vluchtelingen in Franekeradeel en Harlingen respectievelijk circa 35 en 26 bedragen, een verdubbeling t.o.v. 2014.   Het betreft dan vooral mensen uit Eritrea en Syrië.

Vrijwilligers begeleiden vanuit De Skûle Welzijn oud- en nieuwkomers, asielmigranten, bij het wegwijs maken in de lokale gemeenschap en Nederlandse samenleving, gericht op zelfstandig functioneren.

In Franeker gebeurt dat vanuit het Steunpunt Vluchtelingen in het Skûle gebouw aan de Godsacker, in Harlingen vanuit het Steunpunt Vluchtelingen in Het Vierkant.

Naast gezamenlijke inloopspreekuren en ontmoetingsactiviteiten, worden de vluchtelingen door middel van de maatschappelijke begeleiding individueel wegwijs gemaakt in de gemeente.

De Skûle Welzijn zoekt op dit moment een aantal nieuwe vrijwilligers die behulpzaam willen zijn bij deze maatschappelijke begeleiding. Voor opgave en/of

Meer informatie kan men terecht bij de Vrijwilligerscentrale in Franeker of Harlingen, 0517-393750 of info@deskule.nl

error: Bericht Beveiligd!