Groot succes Friese jeugd kampioenschappen tennis!

Onder prima weersomstandigheden werden afgelopen week de Friese jeugdkampioenschappen tennis op het prachtige tennispark van de Bontekoe te Leeuwarden gespeeld. Er werd fel, maar sportief gestreden in de diverse leeftijdscategorieën.

Mette de Vries uit St. Jacobiparochie speelde mee in de meisjes enkel 8-9 jaar. Op Hemelvaartsdag won Mette redelijk eenvoudig haar poule wedstrijden waarna ze de volgende dag in de halve finale mocht spelen. De halve finale werd meteen de spannendste wedstrijd. Lisanne Scharringa uit Dronrijp was haar tegenstandster. De wedstrijd werd in een tiebreak derde set gewonnen door Mette. De finale ging tot 2-2 gelijk op tegen Bente Schijf waarna Mette een tandje bij zette en uiteindelijke de overwinning binnen sleepte.

Bij de meisjes enkel t/m 10 jaar wisten 3 Franekers de halve Finale te halen. Dione Haarsma (FTC, Franeker) verloor in de halve finale van de te sterke Judie Zine.
Puck Wever (FTC, Franeker) moest in de halve finale tegen club genoot Romy Stam (FTC, Franeker). Na een enorm spannende eerste set 7-6 kon Puck de tweede ook naar zich toe trekken en won deze 6-2. Romy en Dione hebben nog ruim 1,5 uur gestreden om de derde plek. Romy wist de wedstrijd net te winnen met 6-4 7-6. Puck speelde de finale tegen dezelfde Judie Zine die eerder Dione versloeg.
Judie was net een maatje te groot en won deze met 6-3 6-2.

Tennisschool van der Lecq & Hilwerda haalt 4 prijzen binnen:

1e prijs meisjes enkel 8-9 jaar Mette de Vries, Tennisvereniging St. Jabik

2e prijs meisjes enkel t/m 10 jaar Puck Wever, FTC Franeker
3e prijs meisjes enkel t/m 10 jaar Romy Stam, FTC Franeker
4e prijs meisjes enkel t/m 10 jaar Dione Haarsma, FTC Franeker

Links Puck wever Midden Romy Stam Rechts Dione Haarsma

tennis

Mette de Vries, Fries kampioen

EDD_8620

error: Bericht Beveiligd!