Harke Wolbers wint biljarten 4e klasse in La Dolce Vita

Afgelopen weekend zijn de Franeker biljartkampioenschappen 4e klasse 2015 in Cafe la Dolce Vita gespeeld. Na een aantal spannende voorrondes hebben uiteindelijk vijf finalisten zich geplaatst voor de finale. De vijf finalisten waren: Harke Wolbers, Yke Rodenhuis, Jarno Rodenburg, Lou Stegenga en Jan Bok.

De allereerste partij werd gespeeld door Jan Bok tegen Lou Stegenga, beiden konden niet in hun spel komen en dit werd een lange partij van 49 beurten die uiteindelijk in het voordeel van Lou eindigde.

Ze hebben zich gedurende het weekend goed hersteld. Jan Bok een tactische en ruime speler, die soms iets teveel ruimte nodig had, benutte de vloer ook, want de ballen vlogen soms over het biljart.

Lou, een mooie technische speler, speelt zijn eigen tempo. Soms iets te rustig , dan laat hij mooie ballen liggen waardoor de tegenstander hier handig gebruik van kan maken. Jarno mocht het spits afbijten tegen Yke, dit resulteerde in een winstpartij voor Yke in 40 beurten. Dit is beneden de heren hun niveau. Yke had in deze partij maar liefst een hoogste serie van 15 . Dit bleek later ook de hoogste serie van het weekend en hij won hiermee de fles Berenburg.Yke kan heel goed de bal over de band spelen, de rechtstreekse ballen gaan nog wel eens jammerlijk mis, maar er zit absoluut progressie in zijn spel.

Jarno is dit seizoen  voor de bond gaan spelen en dit is terug te zien in zijn spel. Hij beheerst het steeds beter en dit belooft nog wat voor de toekomst. Harke een veelbelovend talent, die veel tijd en energie in het biljarten steekt en dit seizoen ook voor de bond speelt heeft als enige op zaterdag 2 winstpartijen en stond daarmee als favoriet voor de titel maar Yke gaf zich ook niet zomaar gewonnen en zondag won Yke met 1 punt verschil van Harke.

Harke en Jarno speelden een hele spannende partij tegen elkaar; wie o wie zou met de titel naar huis gaan. Als Harke niet onder de 35 beurten kon blijven zou Yke de titel in de wacht slepen. Jarno was er niet helemaal bij op de finaledag zondag , hij had een lelijke valpartij gehad met de fiets en dit kwam zijn spel begrijpelijkerwijs niet ten goede. Harke kon uiteindelijk in 33 beurten de partij uitmaken en werd daarmee kampioen.

Yke had een zeer stabiel finale weekend en werd vorig jaar nog derde en nu tweede, wellicht is de krans volgend jaar voor hem.

Jarno was 2 jaar geleden nog tot kampioen gehuldigd en werd dit jaar   derde.Jan Bok heeft vorig jaar alle wedstrijden verloren in de 4e klas finale maar nu wist hij dit jaar Yke te verslaan en eindigde als vierde en gaat zeker voor een plek in de top 3 volgend jaar.

Einduitslag :

  1. Harke Wolbers
  2. Yke Rodenhuis
  3. Jarno Rodenburg
  4. Jan Bok
  5. 5.Lou Stegenga

Al met al een heel gezellig en goed verzorgd toernooi in cafe la Dolce Vita. Op 19 en 20 december zullen de finales derde klas worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafe de Notaris. Informatie en opgave over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823biljart biljart2

 

error: Bericht Beveiligd!