Henk Deelstra wint 3de klas libre

In Stadscafe de Notaris is afgelopen weekend het Open Franeker Biljartkampioenschap 3e klasse Libre gespeeld. Er was volop deelname en na een aantal spannende voorrondes hebben zich uiteindelijk 8 finalisten geplaatst. Klaas Rodenburg, Dirk Pekel, Henk Verschore, Martin Homminga, Henk Deelstra, Folkert Kuperus, Albert Buma en Theo van der Pol.

Wat ook geweldig was dat er dit weekend maar liefst 16 tellers en schrijvers waren om het kampioenschap in goede banen te leiden. Na jaren van afwezigheid tijdens de Franeker kampioenschappen had Folkert Kuperus zich opgegeven en zich gelijk geplaatst. Hij heeft een heel mooi spel laten zien en is precies in het midden op de vierde plaats geëindigd.

Albert Buma een zeer goede biljarter, maar bleek dit weekend niet constant genoeg in zijn spel en eindigde op een zesde plaats. Klaas Kapper had een prachtig gemiddelde maar dit mocht niet baten in de uitslag, hij is op een mooie achtste plaats geëindigd.

Dirk Pekel noemt zichzelf een wispelturige biljarter, hij kon het constante spel niet doorzetten maar heeft van de winnaar gewonnen en dat was voor hem overwinning genoeg,dat was nog mooier dan eindigen op de zevende plaats aldus Dirk. Theo van der Pol had zich al eerste geplaatst en de verwachtingen waren dan ook zeer hoog van hem. Wellicht was de spanning voor hem ook hoog want het prachtige spel wat hij kan laten zien kwam er dit weekend niet helemaal uit. Hij is als 5e geëindigd maar mocht wel de hoogste serie van maar liefst 22 op zijn naam schrijven en won daarmee de fles Berenburg.

Martin Homminga een zeer goede speler speelde dit weekend ruimer dan het spel wat hij normaal speelt en moest daarom veel zoeken, maar heeft prachtig spel laten zien en het bleef tot het eind van het toernooi superspannend, want tot de met de laatste carambole kon hij het kampioenschap winnen. Dit hing helemaal af van de laatste partij tussen de twee Henken. Als je tegen Henk Verschore speelt ben je soms de “klos”. Henk een zeer zuivere speler met ontzettend veel effect in zijn spel.

En Henk Deelstra, ook een hele goede speler die eigenlijk alle ballen kan spelen. Dit liet hij dan ook zien in de laatste partij die bekeken werd door enthousiast publiek en een nerveuze Martin, want bij verlies van Henk Deelstra of remise zou Martin kampioen worden. Henk en Henk ontzettend aan elkaar gewaagd en uiteindelijk won Henk Deelstra en die mag de titel kampioen 3e klas 2014 dragen.

Al met al een zeer geslaagd biljartweekend met vooral veel gezelligheid.

Volgorde winnaars:

1.Henk Deelstra
2.Martin Homminga
3.Henk Verschore
4.Folkert Kuperus
5.Theo van der Pol
6.Albert Buma
7.Dirk Pekel
8.Klaas Kapper.

Op 24 en 25 januari 2015 worden de finales 2e klas gespeeld in Biljartcentrum Stadscafe de Notaris.

Opgave kan op 0517-397823 of info@stadscafedenotaris.nl

De biljartkampioenschappen dankt de sponsoren DLC Sneldistributie en Bouwbedrijf Haarsma en de Bruin.

IMG_0686 IMG_0687

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!