Heren midweek Jupiter winnen weer

Afgelopen dinsdag 24 november reisden de heren van Jupiter af naar Groningen voor de wedstrijd tegen de Cirkeltijgers. Het was onduidelijk wat voor wedstrijd de heren te wachten stond. Door een aantal blessures was de hulp ingeroepen van enkele jeugd spelers en had vervangend coach Jan Bijlsma toch de beschikking over twee wisselspelers. Na een mooie sportieve wedstrijd konden de heren de punten meenemen naar Franeker: men behaalde een 8-24 overwinning.

Ondanks dat Jupiter sterk aan de wedstrijd begon was de eerste kans voor Cirkeltijgers, echter deze strafworp werd door keeper Jeroen Salverda gestopt. In de tegenaanval van deze gemiste strafworp was het Martijn v/d Berg die de score opende via een break-out. Vervolgens waren het Rene Foss, die twee breaks wist te verzilveren, en Foeke Dijkstra die vanaf de rechteropbouw scoorde die ervoor zorgden dat Jupiter al vrij snel op 0-5 voorsprong kwam.  Cirkeltijgers mocht wederom aanleggen voor strafworp welke weer door Jeroen werd gekeerd, echter uit de rebound werd wel gescoord en zo was de ook voor Cirkeltijgers de nul van het scorebord gespeeld.  Jupiter speelde verzorgd handbal en liet de bal op tempo rond gaan, dit resulteerde in een paar mooie scores van Rene de Vries via de cirkel en een snelle break van Gilmario dos Santos. Oud Jupiterspeler Hylke Vietmeijer score nog tegen maar deze score kon niet voorkomen dat de ruststand 3-10 in het voordeel van Jupiter was.

In de tweede helft was het Arjan de Jong die via de cirkel de keeper van Cirkeltijgers wist te passeren gevolgd door een mooie vrijebal van Foeke via de mid-opbouw.  Via scores van Bennie Venema en Martijn liep Jupiter verder weg bij Cirkeltijgers. Na een mooie variant in het drieman muurtje kon Foeke Arjan vrij spelen die deze kans benutte. Cirkeltijgers had erg veel moeite om de verdediging van Jupiter te passeren omdat deze stond als een huis.  Nadat Rene Foss vanuit de linkerhoek de stand op 5-21 had gebracht werd de concentratie iets minder en kon ook Cirkeltijgers nog tot scoren komen. Rene de Vries had daarentegen nog een prachtige passeer beweging in huis op de linker opbouw en ook Harm Bijland was trefzeker vanaf de middenopbouw. Rene Foss bepaalde de eindstand van 8-24 door een mooie score vanuit de linker hoek.

De volgende wedstrijd van de Heren Midweek is pas op 15 januari 2016, thuis tegen HV Hazewind.

 

error: Bericht Beveiligd!