Historische bijeenkomst drie CDA afdelingen.

Zoals bekend is de fusie van gemeenten binnen een aantal jaren een feit. Op dat moment moeten ook de bestuurlijke afdelingen zijn samengevoegd. Op vrijdag 24 oktober was de eerste gezamenlijke ledenvergadering van de CDA afdelingen het Bildt, Menameradiel en Franekeradeel in De Valk te Franeker, een historisch moment. Een overgangsbestuur wordt ingesteld en mevrouw Wendy Zuidema- Haans uit Minnertsga benoemd als onafhankelijk voorzitter.

Wel eerder waren er gezamenlijke bijeenkomsten. Door besluiten nu is het mogelijk geworden de ledenvergaderingen als één vergadering van de drie afdelingen te beschouwen. Daardoor worden in de bijeenkomsten door alle aanwezige leden besluiten genomen. Dit kan dus in de toekomst gaan over een gezamenlijk propgram en ook kandidatenlijsten.

In deze bijeenkomst zijn ook de verkiezingsprogramma’s van de Provinciale verkiezingen en waterschapverkiezingen van volgend jaar maart besproken. Er is grote waardering voor het aanvaarden van het lijsttrekkerschap door Sander de Rouwe, de jongste lijstaanvoerder van CDA Fryslân ooit. De kandidatenlijsten zijn vrijwel onveranderd vastgesteld. Op de lijst staan José Vroonland en Wendy Zuidema-Haans op een verkiesbare plek. Daarnaast nog een aantal kandidaten uit onze regio.

Bij het bespreken van het verkiezingsprogram zullen wijzigingen en aanvullingen worden ingediend. Met name worden de gevolgen van bodemdaling, de belangrijkheid van de Onderwijscampus het Bildt en de wenselijkheid voor meerdere mogelijkheden van duurzame energievoorziening genoemd.

In het nieuwe bestuur hebben naast mevrouw Zuidema-Haans de huidige afdelingsvoorzitters en met nog een bestuurlid zitting. Omdat ook een aantal dorpen van de gemeente Littenseradiel tot de nieuw gevormde gemeente zullen behoren, zal ook dat afdelingbestuur actief meedoen aan de verdere voorbereidingen om te komen tot een nieuw afdelingsbestuur van de dan nieuw gevormde gemeente.

cda

error: Bericht Beveiligd!