Hoe gaan we de Ster van Franeker laten stralen?

Hoe gaan we de Ster van Franeker laten stralen? Werkgroep op zoek naar de brand van Franeker! Als inwoners weten we het wel… Franeker en omgeving hebben veel te bieden. Maar wat stralen en dragen we uit? Welke verhalen vertellen we eigenlijk over onze stad en onze omgeving?

Vorige week is er een groep enthousiaste ondernemers, bestuursleden van ondernemersverenigingen en andere betrokken Franekers bijeengekomen om aan de slag te gaan met de branding van Franeker, beter gezegd het ontwikkelen van Franeker als een merk. Ondernemersverenigingen hebben zich uiteraard eerder al verenigd in een overkoepelende stichting, genaamd Ster van de Elf Steden, en Franeker met deze kreet al behoorlijk op de kaart gezet. Het brandingstraject is hier een verlengde van en wil de kwaliteiten van Franeker beter voor het voetlicht brengen. Uiteindelijk moet dit leiden tot het aantrekkelijk maken voor (meer) mensen, bedrijven en instellingen om zich hier te vestigen en aan de stad en haar omgeving te binden.

Daarbij is het doel van dit traject om het wezen, de identiteit, de essentie van Franeker en omgeving helder te krijgen. Wat onderscheidt ons van de andere steden in Fryslân die gezamenlijk vooral bekend zijn geworden door die fantastische Elfstedentochten per schaats? Weten mensen ons te vinden omdat we het oudste nog werkende Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in huis hebben? Of omdat we eerder universiteitsstad waren? Of door de Agrarische Dagen? Wat heeft de omgeving Franeker en andere bezoekers te bieden? Wat zijn we aan moois vergeten? Welke verhalen worden er verteld? Allemaal vragen… en daarmee gaat de werkgroep de komende weken op pad!

Het kan dus zijn dat u ook wordt benaderd. Inwoners en bezoekers krijgen hierbij de gelegenheid om verhalen te vertellen over Franeker, meningen te geven of ervaringen te delen. Treft u hen niet maar wilt u wel een bijdrage leveren? Graag! Op www.bestemmingnoardwest.nl staan 7 vragen die u kunt beantwoorden over Franeker.

In de maand december worden alle ‘sterke’ verhalen verzameld en hoopt de werkgroep te komen tot een identiteit die verder uitgewerkt kan worden. In januari sluit de werkgroep het traject af en hoort u wat er uitgekomen is. Kunt u niet wachten of wilt u meedoen? Neem dan contact op met: Baukje Postma via b.postma@franekeradeel.nl

error: Bericht Beveiligd!