Hompy Music stopt na 45 jaar !

De ook in onze regio bekende muziekwinkel  “Hompy Music”  in Harlingen, stopt na 45 jaar. Eigenaar Siebo Homminga (69) heeft onlangs zijn woon/winkelpand verkocht en zodoende zal het bedrijf Hompy per 1 september de deuren sluiten.

De nieuwe eigenaar zal in eerste instantie het pand als woning gebruiken en later beneden als  winkel, maar er zal geen muziekwinkel meer in komen.

Homminga kocht in 1971 het pand van de familie Roukema ( musicus Jan Roukema overleed dat jaar) en bouwde in 45 jaar een  prachtige muziekwinkel op, die in heel Noord-Nederland bekendheid had.  Het was in de begin jaren de tijd van vinyl ( singles, elpees en cassettebandjes), later in de tachtiger jaren kwam de CD en de DVD. Daarnaast had Hompy een uitgebreide collectie muziekinstrumenten en bladmuziek.  In 2003 verhuisde Hompy naar de voorstraat en werd onderdeel

(franchiser)  van de muziek-keten  “Music Store”.  In 2010 verhuisde Homminga weer terug naar het oude vertrouwde adres op de Kleine Bredeplaats, tot de dag van vandaag.  Zoals gezegd zal Hompy 1 september de deuren sluiten, en zal er in de maanden juli en augustus nog een grote opheffings-uitverkoop volgen.

Harlingen zal het dan zonder zijn bekende muziekwinkel moeten doen.

hompy

error: Bericht Beveiligd!