Jupiter ’76: Mannen winnen, dames onderuit

Afgelopen donderdag stond voor de Heren van Jupiter’76 de uitwedstrijd tegen HVA uit Annen op het programma. HVA is een nieuwe ploeg in de midweekcompetitie en dit was de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. Het werd een wedstrijd waarin al snel bleek dat Jupiter’76 een maatje te groot was voor de mannen van HVA. Na een redelijk gemakkelijke overwinning werd de eindstand bepaald op 4-27, en gingen de punten mee naar Franeker.

Bij Jupiter’76 waren alle spelers van de partij en daardoor kon coach Sake Mendel vrijuit wisselen. Martijn van der Berg wist de score te openen door een mooi doelpunt vanaf de rechter opbouw, gevolgd door een doelpunt van Rene de Vries vanaf de linker opbouw. Het bleek al in het begin van de wedstrijd dat Jupiter toch een klasse beter was dan de tegenstander. Door een break van Jan Bijlsma en mooi doelpunt van Sikke van der Veen vanaf de cirkel liep Jupiter uit naar een 0-6 voorsprong. Na deze voorsprong werd Jupiter onzorgvuldig en werden er een aantal vrije kansen gemist. Door een verdedigingsfout kreeg HVA een strafworp en zo stond ook het eerste punt voor HVA op het score bord. Arjan de Jong en Sietse Bijlsma hadden het vizier echter nog op scherp staan en zij wisten te scoren. Door nog twee doelpunten van Sietse en een van Jan werd de ruststand van 2-11 bereikt.

De tweede helft liet een gelijk wedstrijd beeld zien, Jupiter’76 was oppermachtig. Na een prachtig uitgespeelde aanval liet Bennie Venema de keeper volledig kansloos en zo kon Jupiter verder uitlopen. Via doelpunten van Rene Foss, Rene de Vries en wederom Martijn liep Jupiter’76 uit naar 2-20 voorsprong. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Pieter van Dijk. Na een mooie lange pass van keeper Jeroen Salverda wist hij, door achter zijn hoofd langs te schieten, de keeper te passeren! Doordat Jupiter’76 wat gas terug nam kreeg ook HVA nog een paar kansen. Via een cirkel doelpunt en een strafworp wisten ook zijn nog twee keer te scoren, maar verder hield Jeroen zijn doel schoon. In de slotminuten van de wedstrijd wist Niels v/d Beek vanaf de linkeropbouw ook nog te scoren. Martijn en Jan schoten beide met hun vijfde treffer de eindstand van 4-27 op het scorebord.

Op dinsdag 28 oktober om 20.30uur spelen de heren van Jupiter’76 een thuiswedstrijd tegen Hazewind.

Nederlaag Jupiterdames

Zondag 26 oktober speelden de dames van Jupiter’76 thuis tegen Kwiek. Aangezien er vorige week geen wedstrijden plaatsvonden vanwege de herfstvakantie konden de dames zich de afgelopen twee weken volledig focussen op deze wedstrijd.

De dames van Jupiter begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel stond het 2-0 voor de thuisploeg (Marije Bijlsma vanaf de cirkel en Iris van der Veen vanaf de middenopbouw). Kwiek liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam met goals vanaf beide hoeken en de middenopbouw op een 2-3 voorsprong. Wel misten ze tussendoor twee penalty’s. Door een goal van Maaike Osinga vanaf de opbouw kwam Jupiter weer op gelijke hoogte. Kwiek liep vervolgens uit tot een 3-6 voorsprong. Door gebrek aan communicatie in de verdediging van Jupiter werd er onder andere twee keer vanaf de cirkel gescoord. De dames van Jupiter lieten hun hoofd niet hangen en deden iets terug met twee mooie doelpunten van Marion Offringa (middenopbouw) en Rianne Wijbenga (rechteropbouw). De dames van Kwiek zorgden er met een doelpunt vanaf de cirkel en een doelpunt vanuit de break voor dat er opnieuw een verschil van drie ontstond. Aan het eind van de eerste helft gaf Jupiter nog flink gas en werden er nog drie doelpunten gemaakt. Door snel samenspel scoorde Iris vanuit de break en door goed loopwerk van Nynke de Jager op de cirkel konden zowel Marion als Marije vanaf de middenopbouw scoren. 8-9, in het voordeel van Kwiek, was de ruststand.

Jan Bijlsma zat bij Jupiter als coach op de bank. Hij kon natuurlijk twee dames die voorafgaand aan de wedstrijd voor hem op de knieën gingen niet weigeren. Jan gaf in de rust een goede peptalk en de dames van Jupiter begonnen met frisse moed aan de tweede helft. Met een doelpunt van Maaike en een benutte penalty van Marion kwam Jupiter al snel op een 10-9 voorsprong. Ondanks goed verdedigingswerk van onder andere Jeltsje Osinga, Samantha Vijver en Jessica de Graaf en het feit dat keepster Yvonne van Wier er nog een aantal goede ballen uit wist te houden, kwam Kwiek toch veel tot scoren (10-14). Aan de kant van Jupiter probeerde Marie-Jetske Lettinga meerdere malen het net te vinden, maar de afwerking was ongelukkig. Wel zorgde Marie-Jetske ervoor dat Jupiter nog een penalty kreeg; een penalty die Marion vervolgens benutte. Helaas liep Kwiek verder uit en met doelpunten vanaf onder andere de cirkel kwam de eindstand op 11-18. Zondag 2 november zal het damesteam van Jupiter’76 afreizen naar Smilde om te spelen tegen Hoogersmilde.

Overige uitslagen:

Dames B-jeugd          Jupiter’76 – Hazewind           :   3 – 18

Heren C-jeugd            Jupiter’76 – Jahn II                : 15 – 11

Gemengde D-jeugd    Jupiter’76 – Merna                 :   7 – 11

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!