Jupiterdames winnen eerste bekerwedstrijd

Sinds jaren doen de dames senioren en dames midweek aan de bekercompetitie mee. In de eerste ronde waren de dames midweek vrijgeloot en speelden de dames senioren dinsdag 26 april thuis tegen de dames midweek van Actief P. uit Paterswolde. Coach Maarten Jansen had vooraf aangegeven dat er met snelheid en offensief verdedigd moest worden. Dat offensieve verdedigen ging in het begin niet goed, want na 3 minuten spelen stond met al met 0-2 achter. Gelukkig herpakte men zich snel, al wilde het aanvallend nog niet echt lukken. Na een kwartier spelen zorgde Ancilla Roerink met een ‘panna’ voor 1-2 en even later zorgde Maaike Osinga via de break-out voor de gelijkmaker. Maaike maakte ook de 3-2, maar scoren bleef lastig. Men had daarbij ook wel wat pech want schoten van o.a. Nynke de Jager en Bianca Vrieler belandden op de paal of lat. Actief P. pakte voor rust toch weer een voorsprong door 2 scores van hun sterkste speelster: 3-4.

In de rust gaf Maarten nogmaals aan dat er actiever verdedigd moest worden en dat er dan zeker kansen zouden komen. De dames begonnen een stuk beter aan die tweede helft. Het was Rianne Wijbenga die met een goede actie voor 4-4 zorgde. Vervolgens kreeg Actief P een strafworp maar die werd door keepster Yvonne van Wier gestopt. Iris v/d Veen deed het aan de andere kant beter, want zij benutte de gekregen strafworp wel. Toen Marije Bijlsma vanaf de hoek raak schoot was het verschil voor het eerst 2 punten. Actief P kreeg weer een strafworp en die ging er wel in zodat het 6-5 werd. Hierna begon het opeens wel goed te draaien bij de Jupiterdames.

Door een goede onderschepping van Jessica de Graaf kon Maaike via de break-out scoren. Vervolgens maakte Marion Offringa 2 doelpunten en stond het zomaar 9-5. Verdedigend zat de zaak nu goed dicht en met mooie aanvallen konden Marie-jetske Lettinga, Maaike en Iris de voorsprong uitbreiden naar 12-5. Actief P. kon hierna door o.a. een strafworp 2x scoren, maar al snel maakte Maaike er 13-7 van. De concentratie verslapte de laatste minuten enigszins waardoor Actief P. nog 2x vanuit de hoek scoorde. De eindstand werd daarmee 13-9 en gaan de Jupiterdames door naar de 2e ronde. Men speelt dan een uitwedstrijd tegen HVR’97 uit Roden.

error: Bericht Beveiligd!