Jupiterdames winnen ruim, Jupiterheren onderuit

Jupiterdames winnen dik van Meppel AZ

Na de thuiswinst van vorige week stond er voor zondag 22 november weer een thuiswedstrijd voor de dames van Jupiter op het programma. Tegenstander Meppel AZ staat onderaan en dus was het zaak om de punten in Franeker te houden. De dames hebben versterking van Bianca Vrieler gekregen en waren compleet en dat betekende dat coach Jan Bijlsma maar liefst 5 wissels ter beschikking had. Het was dus zaak om op snelheid te spelen, maar ook weer niet te gehaast. In het begin van de wedstrijd kon Meppel bij blijven(4-3), maar daarna namen de Jupiterdames het initiatief en via breaks, maar ook met mooie aanvallen liep men voor rust uit naar 9-4.

De start van de tweede helft was vergelijkbaar met de eerste: Meppel kon de eerste minuten bijblijven en net als Jupiter tweemaal scoren zodat de stand 11-6 werd. Maar in de 10 minuten daarna stond de verdediging van de Franeker dames als een huis en hoefde keepster Yvonne van Wier niet veel te doen. Aanvallend had men de smaak te pakken en hierdoor liep men uit naar 16-6. Even verslapte de concentratie bij de dames waardoor de scores om en om vielen:18-9. De overwinning kwam uiteraard geen moment in gevaar en de Jupiterdames hadden nog een slotoffensief in petto. Het streven was om de 20 te halen en dat lukte, want via vooral snelle aanvallen werd de eindstand uiteindelijk 22-9. Maar liefst 8 dames wisten het netje te vinden, de doelpuntenmakers waren: Marion Offringa, Marie-jetske Lettinga, Maaike Osinga en, Iris v/d Veen allen 4x, Rianne Wijbenga en Nynke de Jager beiden 2x, Marije Bijlsma en Ancilla Roerink 1x. Samantha Vijver, Jessica de Graaf en Bianca kwamen niet tot scoren, maar stonden ook zeker ‘hun mannetje’ in deze sportieve wedstrijd.

Volgende week zondag 29 november moeten de Jupiterdames naar Beilen.

Jupiterheren kunnen geen vuist maken tegen koploper

Zondag 22 november was het voor de heren van Jupiter de taak om het tegen de koploper Jahn II op te nemen. Gelukkig gingen de heren van coach Maarten Jansen vol goede moed richting Stadskanaal. “De 2 punten nemen we mee” zeiden de heren.

De start was goed, men was aan elkaar gewaagd en het leek een mooie pot te worden. De Jupitermannen wilden verdedigend weer van 5-1 naar 3-3 variëren. Dat lukte in eerste instantie en de bedoeling was om aanvallend rust houden en lang te spelen en wachten op echte kansen. Maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe meer paniekhandbal er werd gespeeld. Dit kwam het spel absoluut niet ten goede, zowel aanvallend als verdedigend maakte men te veel fouten. De ruststand werd 10-6, niets aan de hand nog.

Na een gesprek in de rust begon Jupiter de tweede helft voortvarend en scoorde vlot een paar doelpunten waar de tegenstander eerst geen antwoord op had. Maar op een of andere manier sloeg het noodlot toe. Het spel was dood, men moest nog 25 minuten ballen maar niets wilde meer lukken. Alles wat er aanvallend ook geprobeerd werd mislukte en verdedigend werd er niet voor elkaar gewerkt. De cirkelspeler van Jahn II kon scoren zoals hij maar wilde. Coach Maarten wist vanaf de kant niets te zeggen of te roepen om de mannen weer bij de les te krijgen. Natuurlijk maakte Jupiter ook nog wel doelpunten, maar elke bal die men miste werd genadeloos afgestraft. Met een mooi doelpunt uit de hoek van Jelle kwam er een eindstand van 26-16 op het scorebord. Vermeldenswaard is wel dat Rick zijn niveau met keeperswerk behoudt en hij presteerde het zelfs om een keer te scoren. Maar de nederlaag was terecht, er was sprake van collectief falen. Deze wedstrijd maar snel vergeten en volgende week in Slochteren 2 punten pakken.

Doelpuntenmakers waren: Harm Bijland 6x, Jappie Hibma 3x, Jelle Krook en Sikke Engbrenghof beiden 2x en Gilmario dos Santos, Pieter van Dijk en Rick Bronger elk 1x.