Kaatsen na de Slachtemarathon.

Oosterbierum – De zomer is voor de buitensporten en één daar van is kaatsen. Prima wandelweer is ook prima kaatsweer. Een ledenwedstrijd in 3 categorieën.  Bij de welpen een leuke poel van drie parturen,  waarbij de afwisseling van spelen en kaatsen belangrijk is. De kransen waren voor Naomi de Jong  en Hendrik Steenstra, Joran Dijkstra, Yvan de Jong en Fokke Visser werden 2e en Fenne Jetske Dijkstra en Sipke Visser 3e.

De pupillen en schooljeugd lijst 4 tweetallen. Serieus kaatswerk en spannende wedstrijden. Anne Steenstra en Theo Krijgsheld streden voor wat ze waard waren en haalden een volle telegraaf en een 4e prijs. Berber Sijswerda en Justin de Jong werden 3e. In de finale partij moesten Johan Klaver en Yse Johannes Dijkstra hun meerdere erkennen in Alise Steenstra en Winne Durk Dijkstra. Iedereen prijs dankzij Seerden Sportprijzen en Steenstra tuinhout.

Bij de senioren een viertal tweetallen in een halve competitie. Deze categorie kaatse met de zachte bal en dat brengt de verschillende niveau ‘s dichter bij elkaar. Plezier tijdens en rust tussen de drie wedstrijden, een relaxte middag met tijd voor een biertje na afloop en een snackje  tussendoor. Uiteindelijke winnaars met miniem verschil werden Hester Andringa en Erik Bakker. De 2e prijs werd uitgereikt aan Izaak Sijswerda en Johannes Wolbers.

De prijzen werden met dank aan Thuisopticiens Friesland  en C.D de Vries Handelsonderneming uitgereikt.
Iedere woensdag en donderdag is er competitie kaatsen. De eerstvolgende wedstrijden zaterdag 9 juli ouder kind partij en op woensdag 13 juli Takomstpartij. Deze laatste begint om 11.00 uur, jongens en meisjes op uitnodiging met als uitdaging verkoop van koeken voor het goede doel. Dit jaar voor stichting Onbeperkt. Voor meer info en foto´s www.oosterbierum.info

Bij de foto: Kaatswinnaars Kaatsen na de Slachtemarathon
Foto: Jolanda van der Veen

error: Bericht Beveiligd!