Katholiek onderwijs in Franeker bestaat 125 jaar

Deze week is de website www.jubileum.kabas.nl gelanceerd. Het katholiek onderwijs in Franeker bestaat dit jaar 125 jaar. Reden genoeg voor katholieke basisschool De Kabas om dit uitgebreid te vieren. Op 1 november staat een grote reünie voor oud-leerlingen en –leerkrachten gepland, gevolgd door een jubileumfeest voor reünisten en ouders van de Kabas. Opgave voor de reünie en/of het feest kan vanaf heden via de website.

Op 22 december 2014 is het 125 jaar geleden dat de r.k. Vereniging ‘Eén Cents Schoolpenning’ werd opgericht. Deze vereniging heeft ervoor gezorgd dat er vanaf het einde van de 19e eeuw rooms katholiek kleuter- en lager onderwijs in Franeker mogelijk werd.

Reünie en jubileumfeest

De datum van 22 december, zo vlak voor de Kerstvakantie, vond men niet zo geschikt voor festiviteiten. Daarom organiseert katholieke basisschool De Kabas al op zaterdag 1 november aanstaande van 10.30-17.00 uur een grote reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten.

Aansluitend wordt van acht tot middernacht een jubileumfeest georganiseerd voor de reünisten, waarbij ook de ouders van de huidige leerlingen van de Kabas van harte welkom zijn. De reünie en het feest vinden plaats in het schoolgebouw en in een grote tent op het schoolplein van de Kabas aan De Tuinen.

Opgave voor het dag- en/of avondprogramma kan via www.jubileum.kabas.nl

Feestweek voor kinderen

In de week voorafgaand aan de reünie, wordt er op school een feestweek georganiseerd voor de leerlingen. In de week van 27 tot en met 31 oktober, maken de kinderen tijdens de lessen een reis door de tijd, staan extra festiviteiten en een afsluitend galafeest op het programma.

 

error: Bericht Beveiligd!