Koningsdag pop podium 2014 presenteert …

Op zaterdag 26 april van 13:00 – 17:00 uur staat in Franeker weer het bekende poppodium op de hoek van de Voorstraat en het Raadhuisplein. Door Oranjecomité de Mandarijn en muziekwinkel Mollema Music World wordt aan bands en muzikanten een kans geboden om zich ’s middags te presenteren aan het publiek.

Opener Best Leuk heeft ondanks de jonge leeftijd van de 5 muzikanten al gespeeld in Poppodium Romein en stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. Bovendien hebben ze in de studio van Sky radio een zelf geschreven nummer opgenomen. Beste Leuk bestaat uit Thijs Postma – Drums, Willem Duijff – Toetsen/Slagwerk, Rebecca de Vlugt – Zang, Lex Verboom – Zang/Gitaar en Bouke Ansing – Basgitaar/Gitaar/Slagwerk en Drums.

Tweede act van deze middag is Rock ’n Roll band BR Doubleyou met Gitarist Tiede Bosgra, zanger/gitarist Douwe van der Bos, drummer Willem Wijma en voormalig bassist van The Outsiders Appie Rammers. Deze ervaren muzikanten spelen tijdens hun knallende optredens nummers van o.a. Eddy Cochran, Ike and Tina Turner, The Pointer Sisters en Jimmy Hendrix.

Free Floating is de derde band en zegt over hun muziek: “Music is easy to play, but hard to feel”. Deze jonge band bestaat uit drummer Thomas Schiphof, gitaristen Jeremy Kemper en Noël Hoekstra, bassist Erik de Groot en zangeres Elsa Brouwer. Met een setlist van formaat in verschillende stijlen, van Funk á la Stevie wonder tot Blues als John Mayer tot Rock als Van Halen maakt de band van elk optreden een feest. De nieuwste hits en oude klassiekers kunnen allemaal voorbij komen.

Afsluiter Jan-Mark & d’Soulmovah is op de valreep toegevoegd aan de line-up van deze middag. Oud Franeker Jan-Mark van Schuppen is een speedcomponist met een oneindig lijkend oeuvre. Met d’Soulmovah is de veelschrijver in staat om de bühne te betreden zoals maar weinigen dat gegeven is. Muzikanten die zonder uitzondering het talent en charisma bezitten om hun eigen band te leiden spelen afwisselend pakkende liedjes met spitsvondige koorzang en psychedelische improvisaties met veel soul. Men mag gaan dansen of met de vreet open gaan staan. Maar net als een prachtig zonsondergang of een atoombom; onberoerd zal Jan-Mark & d’Soulmovah U niet laten.

error: Bericht Beveiligd!