Kwiek te sterk voor Jupiterdames

Op zondag 1 maart speelden de dames van Jupiter voor de derde en laatste keer dit seizoen tegen Kwiek uit Hoogeveen. De vorige twee wedstrijden had Jupiter helaas verloren, maar toch begonnen ze vol goede moed aan de thuiswedstrijd. Vaste keepster Yvonne van Wier was helaas geblesseerd, maar gelukkig wilde Samantha Vijver de eerste helft wel in het doel staan.

De score werd geopend door een goal van Marie-Jetske Lettinga die vanaf haar positie op de rechteropbouw de keeper prachtig door de handen schoot. Daarna kwam Kwiek goed op gang en vielen er wat gaten in de verdediging, waardoor de tegenpartij vier keer tot scoren kwam. Gelukkig liet Jupiter het er niet bij zitten en scoorde Marion Offringa vanaf de opbouw en scoorde Maaike Osinga via een prachtige snelle break-out. Ook vervangend keepster Samantha stond prima te keepen en hield een paar ballen goed tegen. Bij beide teams werden veel fouten gemaakt, vaak werden er afgefloten voor lopen en ook werd er bij beide ploegen vaak te haastig geschoten, waardoor de ballen niet in het doel kwamen. Marie-Jetske kon nog een keer scoren vanuit uit een vrije bal, maar daarna scoorde Kwiek helaas nog vijf keer achter elkaar, waardoor de ruststand 4-10 werd in het voordeel voor de club uit Hoogeveen.

Tijdens de rust werd besloten dat Jeltsje Osinga zou gaan keepen in de tweede helft, dit had ze net als Samantha nog niet gedaan dit jaar, maar ze ging vol moed in het doel staan.
Jeltsje werd meteen op de proef gesteld met een penalty, die er helaas wel in ging.  Vervolgens kon Jupiter wel twee keer scoren. Via een mooie, snelle aanval over 3-4 passes scoorde Marije Bijlsma vanaf de cirkel en ook Marion kon scoren door de bal mooi laag in hoek te schieten, waar de keepster van Kwiek niet meer bij kon. Voor de (over het algemeen) kleine overtredingen kreeg Jupiter verschillende vrije ballen, waarvan Iris van de Veen er eentje heel goed in schoot en ook een penalty werd door Marion keurig afgemaakt. Met 9 doelpunten voor Jupiter op het scorebord en 14 voor Kwiek, verslapte het spel. Beide ploegen werden slordig, maar alleen Jupiter kwam niet meer tot scoren. Door een paar keer een tijdstraf van twee minuten werd het spel wat rommelig en kon Kwiek nog 5 keer scoren en kwamen ze op 19 doelpunten. De laatste poging van Jupiter om 10 doelpunten te maken mislukte en zo werd de eindstand 9-19 voor Kwiek.

Volgende week 8  maart spelen de dames een uitwedstrijd tegen Hoogersmilde.