Leraren AMS de dupe?

Mogelijk raken de docenten van Christelijke Scholengemeenschap AMS in Franeker de ruimte waarin zij pauzeren kwijt. Deze zal waarschijnlijk worden ingericht als lesruimte in verband met de weer gestegen aanmelding van nieuwe brugklassers. Een gedeelte van de leerlingenkantine zal worden afgeschermd voor de leraren.

Daarnaast zal ook gekeken worden of aanvullende lokaalruimte op het schoolterrein geplaatst kan worden. Twee jaar terug kon in overleg met de gemeente zes lokalen van een voormalige basisschool in de buurt in gebruik genomen worden en plaatste de school zelf ook nog twee lokalen op het eigen terrein. De voorschriften staan niet toe dat daar nog meer bijkomen, maar de school gaat in overleg met de gemeente en buurtbewoners om toch toestemming te kunnen krijgen voor hun plannen.

Directe aanleiding is de meer dan driehonderd aanmeldingen van basisschoolleerlingen de afgelopen weken. Dinsdagmiddag zullen de lessen voor de leerlingen eerder worden beëindigd om met het personeel de plannen te bespreken. Voor buurtbewoners en andere belangstellenden zijn op woensdag tussen tien en twaalf uur de plannen in te zien.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!