Maak kennis met Gebiedsteam Franekeradeel *deel 3*

Het gebiedsteam Franekeradeel is in het leven geroepen als centraal verzamelpunt voor alle vragen die te maken hebben met zorg en welzijn. In het team zitten medewerkers met een pedagogische of sociale achtergrond (o.a. GGD Fryslan, Jongerenwerk, MEE Friesland). Zij kunnen u ondersteunen en begeleiden bij uw vragen. Samen wordt gekeken naar de vraag en de antwoordmogelijkheden om een passend antwoord te vinden.

In oktober wordt de Week van de Opvoeding georganiseerd. Vooruitlopend op deze week wil het gebiedsteam een aantal opvoedingskwesties onder de loep nemen om een voorbeeld te geven waar het team iets kan betekenen.

Voor verdere informatie over het gebiedsteam Franekeradeel of over de in het artikel besproken kwestie, kunt u bellen: 0517-380357.

Jongeren en geld

Wie kent de discussies niet.. Zakgeld, kleedgeld, we zijn er allemaal wel groot mee geworden. Alleen is er wel een en ander verschoven in de wensen van kinderen. Het digitale, mobiele tijdperk geeft andere bestedingspatronen en daarmee ook direct een ander gesprek met de kinderen. Dit kan ook leiden tot moeizame momenten. Daarin kan het Gebiedsteam ook iets betekenen.

Een van de deelnemers aan het Gebiedsteam is het Jongerenwerk/Opbouwwerk vanuit De Skûle Welzijn. Daar is door een aantal jongeren gewerkt aan een Geldspel om te gebruiken als voorlichting op scholen/verenigingen. Zo leren jongeren met elkaar nadenken over zaken die van invloed zijn op hun bestedingspatroon.

Voor de ouders herbergt De Skûle Welzijn de Advies- & Informatiewinkel, die wordt georganiseerd door Humanitas, het FSU en BudgetMaatje. De hulp die daar gegeven kan worden is zowel voorkomend als oplossend.

Als er moeiten zijn op financieel vlak heeft dit ook gevolgen op andere terreinen. Juist daar kan het Gebiedsteam iets betekenen omdat

error: Bericht Beveiligd!