Meiden SC Franeker presteren knap op voetbaltalenten toernooi

Afgelopen zaterdag, 16 mei, speelden de meiden van SC Franeker MC1 voor het Nederlands Kampioenschap (Voetbaltalenten Toernooi) in Heiloo bij de Foresters. Zij speelden daar met de 16 beste teams van Nederland. Een hele uitdaging en vooral ook een speciale ervaring.

Het toernooi werd officieel geopend met onder andere het Wilhelmus. Waarna om tien uur de wedstrijden startte. De wedstrijden duurde twee keer 11 minuten en in totaal waren er 6 wedstrijden, 3 in de ochtend en 3 in de middag, te spelen.

SC Franeker had zijn eerste wedstrijd tegen JVC Cuijk. De ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen en het werd een spannende strijd. Kansen kregen beide ploegen. In de tweede helft was het vooral SC Franeker die in de aanval was en goed voetbal liet zien, maar een doelpunt bleef uit. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De tweede wedstrijd was tegen Overbos uit Hoofddorp. SC Franeker haalde niet het niveau van de eerste wedstrijd. Enigszins overdonderd door de fysieke kracht van de meiden uit Hoofddorp, liep SC Franeker vooral achteruit. Overbos was duidelijk de sterkere partij en won met 2-0.

Daarna was de laatste poulewedstrijd tegen Haarsteeg. SC Franeker had nog steeds kans tweede te worden in de poule. Haarsteeg had ook gelijk gespeeld tegen JVC Cuijk en verloren van Overbos. De wedstrijd ging gelijk op en kansen waren er over en weer.

SC Franeker kwam zelfs nog vrij voor de goal. Wat anders een kwaliteit is, makkelijk doelpunten maken, wilde deze dag niet. De bal wilde er niet in, mocht er niet in en ging er niet. Ook deze wedstrijd eindigde in 0-0. Na lang rekenwerk was SC Franeker derde geworden in de poule.

Dit betekende dat de middag gespeeld ging worden in het Schaduw NK voor de plaatsen 9 tot en met 16. De eerste wedstrijd was tegen de thuisploeg, De Foresters. Eindelijk lukte het SC Franeker te scoren. Kirsten Veltman zorgde voor de 1-0, wat ook de einduitslag was.

Daarna volgde een Friese derby tegen de Heerenveense Boys MC1. Wederom een gelijk opgaande strijd. Het was vooral bij SC Franeker dat de vermoeidheid parten ging spelen. SC Franeker had zelfs moeite echt kansen te creëren en ook Heerenveense Boys kon de verdediging van SC Franeker niet echt openbreken. Mede dankzij Letisha Luimes, aanvoerster, die een fantastisch toernooi speelde als laatste vrouw.

Uiteindelijk eindigde ook deze wedstrijd in een 0-0 uitslag. Dit betekende penalty’s, voor beide ploegen 3 stuks. Als al geschreven, het scoren bij SC Franeker wilde niet. Zo delfde SC Franeker het onderspit met de penalty’s en speelde het de laatste wedstrijd voor de 11e en 12e plaats tegen RKDFC/Doenrade MC1 uit Limburg.

De fut was er uit bij SC Franeker en de echte wil om te winnen ontbrak misschien ook wel. Uiteindelijk werd een hoekschop fataal. De bal kwam voor de goal en met een gelukkige trap tipte de bal over onze keepster, Alyssa Nava Roman, heen. Die verder een heel goed toernooi keepte. Dit werd ook einduitslag en zo eindigde SC Franeker op de 12e plaats.

Terugkijkend was het voor alle meiden een lange zware mooie voetbal dag, die ze niet snel gaan vergeten. Het niveau konden ze goed aan en met één goal in de poule wedstrijden hadden ze gestreden om de eerste acht plaatsen. Kortom, een goede prestatie van het hele team, waar ze stuk voor stuk trots op mogen zijn.

Komende twee weken wordt er nog gestreden om het kampioenschap in de Hoofdklasse. Maandagavond 18 mei thuis tegen VIOD om 19:00 uur en waarschijnlijk maandagavond 1 juni, de laatste wedstrijd uit in Heerenveen. Minimaal vier punten zijn nodig uit deze twee wedstrijden.

En dan op vrijdagavond 29 mei speelt SC Franeker MC1 nog de halve finale tegen Genemuiden MC1 in Genemuiden. Deze ploeg speelde de finale van Nederlands Kampioenschap, waarin ze verloren van de Reiger Boys MC1 uit Heerhugowaard, die hun titel prolongeerde.

op de foto’s

  • Openingsceremonie met wisselbeker
  • Sluitingsceremonie met SC Franeker in de lichtblauwe jasjes
  • Openingsceremonie vanuit anders perspectief
  • Sportiviteit voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen JVC Cuijk
  • Letisha Luimes, aanvoerster, in actie bij een doeltrap. Op de achtergrond de keepster, Alyssa Nava Roman

DSC_1950 (2) IMG_8872 (2) IMG_8684 IMG_8681 (2) DSC_1953 (2)

 

error: Bericht Beveiligd!