Nationale Sportweek Franekeradeel

In de week van 18 t/m 25 april 2015 vindt de Nationale Sportweek plaats. Ook dit jaar doet Gemeente Franekeradeel weer mee. De organisatie ligt bij het gemeentelijke breedtesportnetwerk Franekeradeel Actief! Doel van deze week is om jeugdige inwoners kennis te laten maken met sport & bewegen. Want sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook leuk!

Sport- en beweegactiviteiten

Tijdens de Nationale Sportweek worden in Franekeradeel verschillende sport- en beweegactiviteiten aangeboden door lokale aanbieders. Zo kan er bijvoorbeeld voor 2 euro worden gezwommen in Zwembad Bloemketerp, biedt de Skûle een Pannatoernooi aan (in samenwerking met de wijkagenten) en een dartavond in de Tsjil.

A.V. Spartacus organiseert een Jeugdloop, en Kinderopvang Friesland een sportmiddag. Verder organiseren Gezondheidscentrum het Want (Happy Fit & Outdoorfit Boksen), Simon Vestdijk (Maak Kennis met Klimmen) en de zwemvereniging FZC ’54 (Waterpolo) kennismakingslessen.

Tevens zijn er tijdens schooltijd sportieve activiteiten. Zo organiseert Aksieradius Streettennis samen met Tennisschool v/d Lecq & Hilwerda voor de groepen 5 en 6 van zowel openbaar- als christelijk basisonderwijs. AMS en Simon Vestdijk hebben een gezamenlijk voetbaltoernooi. Tenslotte doen alle basisscholen op vrijdag 24 april mee aan de Koningsspelen.

Alle leerlingen van zowel basis- als voortgezet onderwijs in onze gemeente hebben een activiteitenfolder gekregen op school. Hierin staat elke activiteit kort benoemd. Voor een uitgebreide beschrijving per activiteit of voor contactgegevens kunnen mensen kijken op de website:  www.franekeradeelactief.nl

nationale-sportweek

 

error: Bericht Beveiligd!