Nu in Franeker: inzamelpunt plastic doppen KNGF Geleidehonden

Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen ontlast men het milieu én steunen zij KNGF Geleidehonden. De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven.

Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Onlangs is een inzamelpunt in deze regio geopend. Spaart u ook mee? Voor u een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

Schone doppen “Meedoen aan de doppenactie is heel simpel”, vertelt Anika Blessing, die de actie vanuit KNGF Geleidehonden coördineert. “Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heeft u een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kunt u ze inleveren bij een inzamelpunt in uw buurt. Een gebaar waar wij heel blij mee zijn!”, aldus Blessing.

Alle ronde plastic doppen en deksels zijn welkom, van mineraalwaterflessen, frisdrankflessen, melk- of yoghurtpakken, fruitsappakken en sportdrank (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin). Maar ook doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddelflessen en deksels van pindakaas- en chocopastapotten worden graag in ontvangst genomen op de inzamelpunten.
Opbrengst voor geleidehonden.

De gespaarde doppen kunnen afgeleverd worden bij het verzamelpunt in de regio. Het is niet mogelijk om de plastic doppen bij KNGF Geleidehonden zelf in te leveren. Het inzamelpunt zorgt ervoor dat de doppen naar een recyclebedrijf gaan dat een vergoeding toekent aan KNGF Geleidehonden. De opbrengst komt vervolgens ten goede aan de opleiding van de geleidehonden voor mensen met een handicap.

Doppen inleveren: Heel eenvoudig meld uw doppen aan via Facebook door HIER TE KLIKKEN

doppen

 

 

error: Bericht Beveiligd!