Be Quick: Diverse uitslagen

Turnsters Be Quick succesvol: Turnsters vanuit Franeker hebben het afgelopen zaterdag zeer goed gedaan bij de 2e plaatsingswedstrijd voor de Friese Kampioenschappen. Vanuit rayon Noord West kwamen ook nu weer veel turnsters in actie. BE Quick was ook nog eens de ontvangende vereniging bij deze wedstrijd. Hier en daar waren de groepen zeer groot en daar werden dan ook meerdere medailles uitgedeeld. Lieke Hoekstra, Mirte Venema en Marije Bijlsma doen dit jaar voor het eerst mee bij niveau 11. Zij turnden een prima meerkamp met af en toe wat kleine foutjes.

In de 2e ronde kwam het “dreamteam’ van BE Quick in actie. In de dit groepje zitten 4 meisjes die weinig voor elkaar onder doen. Het was, even als de vorige keer duidelijk dat deze BQturnsters in uitstekende vorm zijn.  Vanwege het grote aantal deelneemsters waren er 4 prijzen.   Het goud ging, evenals de vorige keer naar Giulia Siligato Zilver ging naar Pietrik Zijlstra (vorige x 4e), de 4e prijs was voor Annerens Politiek. Sybrich Attema viel er net buiten maar met een uitstekende 5e plaats.

Mirre Kooistra komt dit jaar uit bij de 9jarigen D2,  vorige keer was het goud, nu werd het zilver.

Elin van Toor en Louise Zwart kwamen bij de 11 jarigen uit op niveau D2 . Elin haalde het podium net niet met een 4e plaats. Louise werd 8e.

Bij de 11 jarigen D3 turnden Iza Pakan en Marte Dokter deze keer een stabiele wedstrijd en beide haalden het podium, Marte won de 5e prijs en Iza de 4e.

Giulia, Annerens, Pietrik, en Mirre hebben zich hiermee geplaatst voor de Friese kampioenschappen in mei. Elin is eerste reserve in haar categorie

Heren:

De selectie heren van Gymvereniging Be Quick Franeker hebben hun 2e voorronde/plaatsing wedstrijd geturnd.
Hier maken ze kans op de dagprijs, Friese Kampioenstitel en Doorstroming naar District Finale van Friesland/Groningen/Drenthe 18 April in Stadskanaal.

Hier de eind score van de 2 voorronde wedstrijden gezamelijk en plaats in het eind klassement na 2 wedstrijden.

Thomas Spijksma Categorie Instap nivo 13 wist zich in de 2e wedstrijd gelukkig te herpakken. Hij had een slechte start in de 1e wedstrijd en moest nu alle zeilen bij zetten om nog zich te hebben om een mooie score en eind klassement.
In de 2e wedstrijd is hij 8e geworden met een eind score van 98.85p net genoeg om als 7e met 198,25p  door te mogen naar de D-finale.

Sido Bakker die nu wel zijn 1e podium prijs moest inleveren voor deze wedstrijd de 3e dagprijs is toch met een eind score van 216.30p 1e geworden en mag zich Frieskampioen noemen van zijn categorie en ook hij gaat door naar de D-Finale.

de Jongste Turners benjamin nivo 15 Roman Pakan is 6e geworden met 189.45p. Hij staat als 1e reserve voor de D-Finale
Reinder Dokter heeft dit keer wel kunnen turnen en heeft 94,30p gehaald een 8e eind plaats.

Voor Aiden Kranghand  Instap nivo 14 was het een spannende dag. Optimaal was hij niet en had aardig de zenuwen nu hij wist dat hij zijn podium plaats vanuit de 1e wedstrijd moest verdedigen. Helaas stond hij niet op het podium voor de dag prijs wel mag hij zich 2e Frieskampioen noemen met 211.05p en is door naar de D-Finale.

Jeugd 14 Jense de Jong en Milan pakan. Ook Zij moeten flink door trainen omdat ze beide door zijn naar de D-finale.