Cheung Kwong en Chefkok Esther Gerlsma slaan handen ineen

Op 1 juli van dit jaar sloot Tandjong Priok in het Friese Arum als regulier restaurant definitief haar deuren. Verrassend omdat de sluiting niet werd ingegeven door een gebrek aan belangstelling. In tegendeel. Willen dineren in het restaurant betekende een reservering van tenminste twee maanden. Tandjong Priok behoorde volgens het gerenommeerde vakblad ‘Lekker’ tot de beste 500 restaurants van Nederland. De Rode Gids van Michelin prees de authentieke gerechten. Het onafhankelijke GaultMillau roemde de satés en wijnkaart. Neem daarbij nog topnoteringen op ‘Iens.nl’ en u begrijpt dat gasten vanuit het hele land bij Tandjong Priok wilden eten.

Naast haar Indonesische moederkeuken, is Esther verknocht aan de Thaise keuken. Haar opleiding hierin heeft ze met succes afgesloten na een intensieve Chef opleiding in Bangkok.

De lastige combinatie tussen gezinsleven en het managen van een top restaurant was voor Sicco en Esther Gerlsma, eigenaren van Tandjong Priok, dé reden om het restaurant te sluiten. De twee restaurateurs besloten vanaf 1 juli jl. met Tandjong Priok Nieuwe Stijl een andere koers te gaan varen. In de Nieuwe Stijl is het nog steeds Chef Esther Gerlsma die kookt. Maar nu alleen op afspraak en voor selecte groepen.

Unieke samenwerking met restaurant Cheung Kwong in Franeker

Tai Pan Yau, eigenaar van Chinees-Indisch restaurant Cheung Kwong in Franeker, zocht het contact met echtpaar Gerlsma waarna besloten werd tot een unieke samenwerking. Een samenwerking die er uit bestaat dat Chefkok Esther elke derde vrijdag van de maand bij restaurant Cheung Kwong in Franeker de Thaise keuken uitdraagt.

Elke derde vrijdag van de maand

Op de bewuste derde vrijdag van de maand genieten gasten van Thaise gerechten waar Gerlsma geen enkele concessie doet richting de Hollandse smaak. De zintuiglijke beleving die de gasten ondergaan is overweldigend. Bereid op authentiek Thaise wijze krijgt u iedere maand een wisselende proeverij opgediend. Speciaal geselecteerde wijnen ondersteunen en vervolmaken de gerechten.

Ook genieten van de smaak van authentiek Thailand

Dan kan dat. Al voor € 45,00 p.p. (4 gangen diner) maakt u kennis met de culinaire kunsten van Chefkok Esther Gerlsma. Reserveren voor de Thaise avond bij Cheung Kwong is noodzakelijk. Opgeven kan via info@cheungkwong.nl of 0517-394098

Tai Pan Yau & Esther Gerlsma ZW HI-RES-40 Tai Pan Yau & Esther Gerlsma ZW low-RES-1 Tai Pan Yau & Esther Gerlsma ZW low-RES-9

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!