Riekel en Teatske Bakker 60 jaar getrouwd!

Dinsdag 19 augustus zijn Riekel (89) en Teatske (88) 60 jaar getrouwd. Burgemeester Fred Veensta kwam woensdag 20 augustus het paar met deze mijlpaal feliciteren. Het bruidspaar heeft elkaar leren kennen tijdens een boerenbruiloft. Beiden schuilden toen voor de regen in een portiekje. Dit was op 1 oktober 1947. Zeven jaren van verkering volgden. Het stel trouwde op 19 augustus 1954. Uit het huwelijk zijn drie kinderen geboren. De geboorte van de kinderen noemt Teatske één van de hoogte punten uit haar huwelijk!

Riekel werkte eerst bij de Thermochemische fabriek in Bergum. Daar kochten zij ook hun eerste huis. Later ging hij werken bij het PEB te Leeuwarden en daarna  in Grou. Het huis in Bergum werd toen verkocht en in Grou bouwde Riekel  zelf een bungalow af. Deze had hij casco laten neerzetten. Later werd hij chef van de afdeling Gebruiksvoorlichting, weer bij PEB Leeuwarden. De laatste dertien jaar van zijn arbeidsleven werkte hij met veel plezier als chef dienstkring in Franeker. Zij verhuisden toen naar Franeker. Voor haar huwelijk werkte Teatske drie dagen in een winkel/groothandel. Ook later zat zij niet stil. Naast het huishouden en drie kinderen besteedde zij veel tijd aan het naaien van kleding. In Grou maakte zij deel uit van het  ‘Sint Pieter komitee’ en in Franeker maakte zij wel kleding voor de Agrarische Dagen.

Er zijn inmiddels negen kleinkinderen geboren, die regelmatig op bezoek komen, en twee achterkleinkinderen. Riekel en Teatske kijken dankbaar terug op de zestig jaar huwelijk.

“Wy haw in moai libben hân.”

foto: Joachim de Ruijter

riekel 60 jaar

error: Bericht Beveiligd!