Ruim 500 namen voor nieuw te vormen gemeente

Ruim 500 namen voor Gemeente zoekt naam, 428 inwoners van de gemeenten het Bildt, Franekeradeel, Littenseradiel (dorpen Winsum, Baaium, Spannum, Wjelsryp) en Menameradiel hebben 515 namen ingediend voor hun nieuwe gemeente. De meeste namen werden online ingediend; het gaat om Bildtse, Friese en Nederlandse inzendingen. In september volgt de naamverkiezing. De drie gemeenten en de vier dorpen van Littenseradiel fuseren per 2018.

Selectie van drie namen

Een speciale naamgevingscommissie buigt zich deze zomer over alle ingediende namen en selecteeert drie namen. Daarbij wordt onder meer gelet op originaliteit van de naam en de link met eigenschappen, topografische ligging en/of historie van het gebied. Begin september worden de drie namen bekend gemaakt waar op gestemd kan worden. De naamgevingscommissie bestaat uit vertegenwoordigers van de vier gemeenten en wordt bijgestaan door drie adviseurs op het gebied van cultuur-historie, geschiedenis en geografie en marketing.

Stemmen

Van half tot eind september kunnen alle stemgerechtigde inwoners van de nieuwe gemeente een naam kiezen. Zij ontvangen in september een persoonlijke stemkaart met een uniek nummer. Stemmen kan online via www.gemeentezoektnaam.frl of door het insturen van de stemkaart. De naam die meer dan vijftig procent van de stemmen krijgt, wint. Zo nodig volgt een tweede stemronde. De bedenker van de winnende naam ontvangt een hippe fiets en eeuwige roem.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.gemeentezoektnaam.frl, @gemzoektnaam en Facebook.com/gemeentezoektnaam.

error: Bericht Beveiligd!