Ruime overwinning Heren Jupiter’76

Afgelopen dinsdagavond 27 april stond voor de heren Midweek van Jupiter de thuiswedstrijd tegen HVA op het programma. HVA is de hekkensluiter van de competitie, en de uitwedstrijd in Annen werd destijds eenvoudig in winst omgezet. Ook tijdens deze wedstrijd waren de  Jupitermannen duidelijk  een maatje te groot, Jupiter won met 23-4.

Coach Sake Mendel kon deze wedstrijd beschikken over een volledige selectie wat resulteerde in een overvolle reservebank.  Jupiter begon goed aan de wedstrijd en ondanks een paar schoten op de paal wist Rene de Vries de score te openen. Vrij vlot daarop volgende break-outs  van Rene Foss en  Sietse Bijlsma en nog twee scores van Pieter van Dijk liep Jupiter uit naar een 6-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft werden allen spelers in een keer gewisseld en stond er ineens een compleet ander team in het veld.  Na een score van HVA begon het bij Jupiter weer te lopen en werd er gescoord door Bennie Venema en Jan Bijlsma. Er werd gerust met 9-1 voorsprong.                                                                     De tweede helft ging Jupiter weer verder waar ze in de eerste helft mee gestopt waren. Het was weer Rene de Vries die score wist te openen. Vervolgens zette Martijn v/d Berg Sietse Bijlsma vrij en hij kon vanaf de cirkel de keeper passeren. Jupiter liep vervolgens verder uit, door doelpunten van Sikke Engbrenghof en Niels v/d Beek naar liefst een 16-1 voorsprong. Ook in de tweede helft wisselde coach Sake wederom het volledige team. Ondanks dat Jupiter een grote voorsprong had slopen er toch wat slordigheidjes in het spel en werden er de nodige kansen gemist. Ook HVA  kreeg meer ruimte een ook zij wisten nog te scoren.  Bennie Venema had het vizier echter nog scherp en wist maar liefst vier keer op rij te scoren, 20-3. Rene Foss wist met en mooie loop actie Niels v/d Beek vrij te spelen die ook weer trefzeker was. Gilmario dos Santos verzilverde nog een break en Jan Bijlsma bepaalde de eindstand vanaf de cirkel op 23-4.