SC Cambuur oefent weer in Franeker

Na een aantal jaren van afwezigheid is Franeker weer als speelstad opgenomen in het oefenprogramma van SC Cambuur. Op zaterdag 9 juli speelt SC Cambuur een oefenwedstrijd tegen het uit Velsen afkomstige Telstar. Het oefenduel vindt plaats op het sportpark van Sportclub Franeker aan de Hertog van Saksenlaan. Aanvang is 17.00 uur.

Beide teams ontmoeten elkaar komend seizoen ook in de Jupiler League, de vroegere Eerste Divisie. De competitiestart is op vrijdag 5 augustus. Ter voorbereiding op die competitie kruisen Cambuur en Telstar de degens op 9 juli in Franeker.

In een recent verleden was Franeker een vaste speelplaats in het oefenprogramma van de Leeuwarders. Deze wedstrijden kenmerkten zich door spectaculaire uitslagen en vooral door het vele publiek. Dat trok voor dit traditionele oefenduel altijd in zeer grote getale naar de velden van Sportclub Franeker. Met deze oefenwedstrijd van SC Cambuur wordt dus een oude traditie weer nieuw leven ingeblazen.

Het vorig seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde SC Cambuur gaat het nieuwe seizoen in als een van de favorieten voor een promotieplek. De oefenwedstrijd in Franeker is een mooie gelegenheid voor alle voetballiefhebbers en Cambuursupporters om te zien hoe het team van de nieuwe hoofdtrainer Rob Maas er voor staat.

Cambuur heeft zich de afgelopen weken al versterkt met Chiró N’Toko (Eindhoven), Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht), Gino Bosz (Heracles Almelo), Jordy van Deelen (Emmen), Raymond Gyasi (AZ Alkmaar) en Pieter Bos (SC Heerenveen). Daarnaast hoopt Cambuur zich op korte termijn in ieder geval nog te versterken met twee aanvallers.

error: Bericht Beveiligd!