Spannende partijen tijdens 24ste v.d. Hempartij

Op zondag 19 juni waren de schooljongens bij k.v. “Jan Bogtstra” te gast. Het was voor de 24ste keer dat de Fam. v/d. Hem partij gehouden is.  Na wat opstartproblemen (er waren wat afmeldingen) gingen de eerste 20 partuur van de B klasse onder bezielende leiding van clubscheidsrechters Michel v/d. Veen en Willem Buurstra los.

In de eerste omloop waren een paar spannende partijen. In de tweede omloop  werd het spannender. De derde omloop was weer eenzijdige de halve finale was ook een walk over. De finale tussen  partuur 17 Marten Jansen en Leon Wijning tegen partuur 1 Christiaan Stremer en Robin Benders werd  3-5-06

Uitslag winnaars ronde B klasse

1e  Christiaan Stremer en Robin Benders
2e  Marten Jansen en Leon Wijning
3e Ingmar Wijning en Allard Dijkstra

Hierbij was ook nog een verliezersronde.

De halve finale tussen partuur 3 Justin de Vries en Chris Miedema en 12 Douwe Joostema en Jari Visser werd 5-5-6-2

De finale tussen paruur 20 Redmer Cnossen en Stan v.d. Berg en 3 Justin de Vries en Chris Miedema 5-5 en 6-4

Uitslag verliezers ronde:

1e   Redmer Cnossen en Stan v.d. Berg
2e  Justin de Vries en Chris Miedema
3e   Douwe Joostema en Jari Visser

Schooljongens A klasse :

De A klasse begon om ongeveer half een met 8 partuur in competitieverband. Hier werd om elk puntje geknokt. De meeste partijen werden op 5-5 … verkaatst. De winnaar van poule 1 Karel Monfils en Gerwin Dijkstra moesten in de finale tegen winnaar van poule 2 Simon v/d. Vaart en Thomas Dijkstra  dit werd 5-2 6-2 Om de derde of niets moesten partuur 4 Jesper Tolsma en Gerrit Hendriks tegen partuur 6 Folkert Smid en Jeroen Haarsma  hier viel de laatste slag op 5-5-6-6 in het voordeel voor partuur 6.

Uitslag A klasse :

1e  Karel Monfils en Gerwin Dijkstra
2e  Simon v/d. Vaart en Thomas Dijkstra
3e  Folkert Smid en Jeroen Haarsma

Mevr. v.d. Hem was  speciaal naar Franeker gekomen om deze wedstrijd bij te wonen en de prijzen uit te rijken .Waarvoor onze dank.

 

error: Bericht Beveiligd!