Sterke seizoenopening FZC’54 in Bergum

Waar FZC’54 normaliter een moeilijke eerste ronde van de competitie kent, kwamen de zwemmers tijdens de eerste wedstrijd van dit seizoen goed uit de startblokken.

FZC’54 komt dit jaar uit in de Nationale zwemcompetitie Regio Noord Klasse 1 en zwom in Bergum tegen de Vikings uit Harlingen, ZPD uit Zwaagwesteinde en Wetterwille die een thuiswedstrijd zwom.

In het gerenoveerde zwembad de Wetterstins werden de  persoonlijke records van de Franeker zwemclub werkelijk verpulverd. Van de in totaal 55 persoonlijke starts werden er 40 persoonlijke records gevestigd. Vergeleken met de eerste wedstrijd uit vorig seizoen was FZC’54 dit jaar 160 punten beter, het leverde deze ronde een 6e plaats uit de veertien deelnemende verenigingen op.

De grootste verbetering kwam deze keer op naam van Ulbe Kuipers, hij zwom op de 200m vrije slag naar 2.34.37, een verbetering van zijn persoonlijk record met maar liefst 37 seconden!

Lotte Grovenstein zwom op de 200m schoolslag een persoonlijk record van 31 seconden terwijl ook Sterre van der Wal en Jurre Broekstra beide veel sneller zwommen dan ze ooit hadden gedaan. Sterre zwom op de 100m schoolslag een persoonlijk record van 12 seconden en eindigde in 1.48.29, Jurre zwom op de 100m vrije  slag naar een mooie 1.07.73 waar zijn oude tijd nog op 1.13.13 stond.

Een mooi begin van een hopelijk prachtig zwemseizoen! Voor alle  persoonlijke records en uitslagen: www.fzc54.nl

Op de foto Sterre van der Wal

IMG_3686

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!