Superstart Jupiterdames

Zondagmorgen 4 oktober vroeg stond de eerste competitiewedstrijd van de dames senioren van HV Jupiter’76 op het programma. Om 10 uur werd er in Meppel gespeeld. Ondanks dat vele dames tot in de nachtelijke uurtjes waren opgebleven (de Jupiterdag op zaterdag was zeer geslaagd), begon Jupiter voortvarend. Samantha Vijver maakte een mooie actie op de cirkel en kreeg een penalty als beloning, welke Marion Offringa wist te benutten. Meppel begon tegengas te geven en trok de stand weer gelijk.

Er brak een periode aan waar kansen over en weer werden gemist. Ook veel balverlies, de scherpte ontbrak even. Door de bal vlot rond te spelen ontstond er een gat waar Marion van kon profiteren op de midopbouw. Na een slimme balonderschepping van Rianne Wijbenga, brachten de Franekerdames het tempo terug in het spel. Marie-jetske Lettinga wist hierdoor vanuit de break tweemaal op rij te scoren.

Conditioneel was Meppel een stuk minder, zo kon Jupiter het verschil uitbouwen. Met een mooi onderhands schot bracht Iris van der Veen de stand op 1-5. Meppel had het geluk even aan hun zijde. Ballen werden door de verdediging van richting veranderd en vielen met mazzel in het doel. Daar moest weer wat tegenover gezet worden uiteraard. Een soepel lopende wissel was het antwoord, Marije Bijlsma zette ‘hem’ in, waarna vrijwel alle speelsters aan bod kwamen, met Iris als afrondster. Vlak voor rust wist Marion nog eenmaal voor Jupiter te scoren en kon Meppel in de laatste seconden keepster Yvonne van Wier nog passeren. De ruststand werd daardoor 5-7.

De tweede helft begon iets minder. Meerdere aanvallen werden verprutst. Nynke de Jager gaf met een mooie passeerbeweging op de hoek aan, dat met wat meer durf tonen er genoeg mogelijkheden zijn. Het tempo ging dan ook weer omhoog.

Mooie snelle aanvallen volgden, Maaike Osinga knalde voor Jupiter de bal in het doel van Meppel. Naast meer snelheid kwam er ook meer beweging waardoor er een slim balletje naar Marije, op de cirkel, gespeeld kon worden. Zij wist dit succesvol af te ronden, 6-10. Het werd naar het einde toe ook allemaal wat feller in de verdediging, tijdsstraffen werden gegeven en penalty’s werden verdiend. Yvonne wist het doel van Franeker goed te bewaken, want Meppel wist in deze helft alleen maar via penalty’s te scoren.

De Jupiterdames hadden de wedstrijd naar hun hand gezet en konden door de voorsprong ook wat ‘makkelijker’ gaan handballen. In de eindfase werd er een penalty afgedwongen voor Jupiter. Iris benutte deze kans optimaal met een strakke bal in de hoek. De dames van Jupiter zaten goed in de wedstrijd en konden meer hun eigen spel gaan spelen. Door het snelle spel wist Marion vanaf de midopbouw nogmaals tot scoren te komen. Marie-jetske kon de bal onderscheppen uit het spel van Meppel, waardoor zij via een break-out de twaalfde goal voor Jupiter maakte. Ook Iris passeerde de verdediging van Meppel om de voorsprong nog meer te vergroten. De allerlaatste treffer van de wedstrijd was voor Marije die via een snelle bal naar de cirkel kon scoren. Met een eind uitslag van 7 – 14 vertrokken de Jupiterdames met een tevreden gevoel weer naar Franeker.

De eerstvolgende wedstrijd spelen de dames senioren van Jupiter ’76 thuis op 18 oktober tegen HVA om 11:50 uur.

Overige uitslagen:

Heren senioren                   Merna 2         – Jupiter’76    : 9 – 14

Dames B-jeugd                   Vivendi 2      – Jupiter’76    : 7 – 6

Heren C-jeugd                     Jupiter’76      – DOS             : 17 – 11

Gemengde E-jeugd            Jupiter’76      – FHC 3          :   4 –  1

 

 

 

 

 

error: Bericht Beveiligd!